Диор једноставна елеганција

31.1.24

 


Диор је под управом главне дизајнерке Марије Грацие Чиури постао синоним за једноставан и женствен луксуз. Марија разуме да жене воле необичне креације, али да те креације првенствено требају да буду носиве па тек онда да изгледају као уметничка дела. Јер хаљина треба да истакне жену која је носи.


За пролеће 2024. Марија је била инспирисана тихим луксузом, који много пута може да буде досадан али је италијанска дизајнерка нашла савршену средину између једноставности и иновативног дизајна. Комбиновала је једноставне материјале са материјалима необичног дезена. Као што је памук у дивној нијанси беж боје са моире материјалом који је Кристиан Диор (оснивач модне куће) користио педесетих година прошлог века. 



Ревија је почела монохроматским комбинацијама у беж боји, али је убрзо прешла на капуте необичног кроја и хаљина у Диор стилу.



Ова нијанса беж боје је савршена за пословне прилике.



Пошто је ово ревија Високе Моде, морале су да се нађу и хаљине са ручним радом. Провидне хаљине су већ неколико сезона популарне и брзо се распродају.



Као и други дизајнери, и Марија је одлучила да посебну пажњу посвети уникатним мајицама које су звезда изгледа. Комбинују се уз једноставне једнобојне комаде.



Оно што нисмо видели на другим ревијама су капути са кратким рукавима. Овај модел капута ће сигурно бити хит пролећа.



Изглед изнад је вероватно најбољи изглед Недеље Високе Моде. Једноставан је, али моћан. Невероватно елегантна мајица са откривеним раменима уз панталоне широког кроја (које су сад популарне) у моире техници. Два различита богата материјала у истој нијанси дају луксузан монохроматски изглед. Генијално!



И Диор прати трендове, па знају да се машне враћају. Једноставна хаљина са машнама на раменима је савршена за сваку прилику.



Поред мајице са откривеним раменима, на ревији се истакла и мајица дугих рукава која јесте провидна, али ручно шивени детаљи је не чине таквом. Макси сукње се враћају ове године, па је ова мајица комбинована са дугачком сукњом у истом дезену.



Једноставна бела хаљина је неопходна за пролеће и лето. Диор модел је само на изглед једноставан, у ствари је препун детаља - то је дефиниција високе моде.



Формалне панталоне у моире техници уз мајицу за коју се одмах види да је Haute Couture, је још једна комбинација где мајица доминира уз једноставне панталоне. Овај изглед савршено мења хаљину за елегантне прилике.



Синоним за Диор су елегантне хаљине. Поред практичних ствари се нашла и предивна хаљина коју ће неко сигурно прошетати црвеним тепихом. Марија је на овом моделу користила моире технику у боји вишње.



Колико бисмо волели да се огртачи врате у моду. Изгледају тако моћно. Дизајнери их стално представљају на модним пистама, али је овај комад остао релевантан само за посебне прилике.


Фото: Диор

Постави коментар