Највећи модни трендови за 2024. годину

2.1.24


Нова година означава нове почетке на много начина, па тако у модном свету гледамо које ћемо трендове највише виђати на сваком ћошку. Чак и ако не пратите модне трендове, знајте да они утичу на вас јер одређују шта ће се наћи у скоро свакој продавници, па тако одређују и наше изборе при куповини. 


Трендови дефинишу сваку годину. Прошле године смо имали Барби розе која је доминирала летом, као и класичне нијансе крем боје које су обележиле јесен. Погледајте за којих 5 трендова се претпоставља да ће обележити 2024. годину.


1. Полумесец торбе



Мини торбе су обележиле прошлу годину, али се претпоставља да ће велике торбе бити популарније у 2024. На пистама смо највише могли да видимо торбе у облику полумесеца. Облик који многе модне куће високе моде већ годинама производе. Па ћемо сигурно у овој сезони овај модел, али у много већој величини, виђати по свим продавницама брзе моде. 


2. Формалне панталоне



Морамо мало да се одморимо од широких балон панталона које су тако популарне још од 2021. Мада се претпоставља да ће се овај модел наћи на полицама и даље, ипак ће главну улогу преузети формалне панталоне и то у тако популарном кроп кроју. Кроп панталоне се одлично комбинују уз дубоке патике (чак супер иду и уз старке), или штикле. Помажу нам да добијемо одличан послован изглед, чак и са патикама. Већ можете да почнете да носите овај тренд уз ваше омиљене чизме, или сачекајте мало топлије дане да их комбинујете уз салонке у класичној комбинацији.




3. Машне су свуда



Сваки комад одеће ће ове године добити машну као аксесоар. Драго нам је што се модни трендови поново фокусирају на женствене детаље. Поред малих машница, преовладаваће велике машне на мајицама и хаљинама. Нама је посебно привукла пажњу хаљина марке Blondy, због једноставног модела у црној боји и огромне беж машне која је тако шик.




4. Златна година



Прошле године се сребрна боја неочекивано вратила и поново освојила срца модних фанова. Према колекцијама високе моде за ову годину, ту улогу ће имати златна боја. Једва чекамо да видимо какве ће моделе дизајнери смислити за ову непревазиђену боју. Један од најпопуларнијих комбинација је тексас са нијансама златне. Ови комади ће загарантовано бити популарни.




5. Небо плава боја



Поред златне боје, ове године ће и неколико нијанси плаве бити у тренду, поготово небо плава боја. Иако је Пантоне предвидео да ће боја 2024. године бити пастелна боја кајсије, људи из модног света су највише били инспирисани небо плавом за колекције пролеће/лето. Једва чекамо пролеће да видимо златну и небо плаву у акцији! Биће ово дивна година!


Фото: Насловна Polene, Shein, Пинтерест, Blondy

Постави коментар