Шанел пролеће 2024. - плес у високој моди

28.1.24

 


Недеља Високе Моде се управо завршила у Паризу где је само 16 модних кућа представило своје колекције. Haute Couture колекције долазе са високом ценом али је и сваки комад ручно шивен. Десетине сати се улаже у ову одећу и она траје скоро вечно. Шанел комади из педесетих година се и даље могу купити по високим ценама!


Шанел је једна од главних звезда на недељи моде и сви журно ишчекују њихову ревију. Након што је чувеног Карл Лагерфелда заменила Вирџин Виард, изглед Шанела се мало променио али одећа и даље има непроменљив Шанел изглед. 


Ове сезоне инспирација је била плес, посебно балет. Што се види у лакоћи материјала, женствености и меким бојама. Коко Шанел је увек стављала акценат на функционалну одећу и аксесоаре, и ова колекција управо то наглашава - лакоћу покрета. 


Шанел је одувек постављао трендове и давао инспирацију стилистима широм света. Ова колекција није само за дивљење, већ нам је дала неколико стилских идеја.



Беле хулахопке су одлична идеја за пролеће. Свака манекенка на ревији их је носила и хулахопке су дефинисале ревију. Романтичан су додатак сукњи и сакоу од твида, па је овај изглед савршен за пролеће кад желимо да изгледамо професионално на послу, али не желимо да се држимо досадних пословних тонова - причамо о сивој, тегет, црној, итд.



Мало тила у наставку сукње је још један детаљ који се понавља у колекцији. Уколико не нађемо овакву сукњу на пролеће, сашићемо је! Али рачунамо на Зару да произведе и овај тренд. ;)



Ако смо могли да видимо провидне торбе, зашто не бисмо могле да имамо и провидне џепове! Ови џепови су такође од тила, али би могли да буду од било ког другог материјала. Одличан су детаљ за пролеће и лето кад мода треба да буде првенствено забавна.



Време је да повратимо мало романтике у свакодневни живот и овај изглед обећава баш то! Рано пролеће захтева лагане капуте које ћемо комбиновати са сукњом са великим волуменом - од тила наравно. Модел ове сукње у белој боји + беле хеланке дају такве принцеза вибрације!



Шанел кућа је позната по комплетима и сваке сезоне једва чекамо да видимо које ће иновације применити на својој најпознатијој креацији. Ове сезоне долази до изражаја блејзер који се од струка шири у облику слова А. Стилизован је уз једноставну равну мини сукњу. Феноменална идеја!



Већ смо споменуле принцеза вибрације, па морамо да нађемо прилику и за овакву величанствену сукњу!



Хеј цветни капути! Већ вас ловимо за пролеће 2024.



Ултра мини хаљине су прави омаж плесној инспирацији. Уз беле хеланке нећете ни приметити колико је кратка.



Елегантан комбинезон је комад који се последњих година појављује али тек чека свој тренутак славе. Ако је добио место на ревији високе моде, онда ћемо га сигурно свуда виђати ове године.


Фото: Chanel

Постави коментар