Валентино боје у високој моди

29.1.24

 


Поред Шанел ревије, Валентино је такође очарао публику комбиновањем боја и облика. Главни дизајнер, Пиерпаоло Пикиоли је изјавио да је висока мода привилегован простор за дизајнера где он може да остави свој печат и где може слободно да експериментише. И то је управо ове сезоне Пикиоли урадио!


У интимној атмосфери у Паризу је представио емотивну и нежну колекцију, али за јаку и одлучну жену. Колекција ствара илузију да није уложено толико напора као што стварно јесте јер су неки комади једноставни. Али кад погледате изблиза и кад запазите како материјал изгледа у покрету, приметићете прави луксуз и мноштво детаља - то је циљ високе моде. Овде нема места за велики лого, већ за ручни рад који ставља акценат на тихи луксуз. 


Валентино тим је експериментисао са обликом, волуменом, силуетама и кројевима. Неке комбинације ће вам се чинити чудно стилизоване, али тако је на модним ревијама. У продаји се исти ти комади другачије стилизују за муштерије. Основи гардеробе као што су дуксеви и блејзери у већем кроју (који су тренутно популарни) су добили Haute Couture облик и комбинују се уз елегантне хаљине. 


Боје, кројеви и мноштво стилских занимљивости смо нашли на Валентино ревији.



Капути пуни волумена уз елегантну хаљину али у истој боји. Монохроматске комбинације које се састоје од комада другачијих материјала увек изгледају луксузно.



Сива боја уз неку јарку боју је фантастичан стилски детаљ. Као и сукња са огромним карнерима! Бележимо за пролеће.



Једноставна равна сукња уз мајицу која је звезда комбинације. Мајица у карнерима, инспирисана наравно цвећем је обавезна за пролеће.



Макси сукње ће завладати овом годином, па бирамо овакав модел са огромним шлицом. 



Каква одважна комбинација боја! Иако је минималистички стил скоро увек елегантнији и на изглед луксузнији, требамо понекад да размишљамо и максималистички и уклопимо три различите боје у нашем изгледу.



Као и Шанел, и Валентино размишља о раном пролећу кад су праве звезде капути. За разлику од зиме кад желимо ушушкане капуте, пролеће тражи декоративне капуте. 



Неколико ствари желимо из овог изгледа. Минт зелену боју морамо да носимо за пролеће и лето, ако је могуће у монохроматској комбинацији. Огромне минђуше наравно. Ово је такође забаван изглед који ће нам освежити пословно одевање. Дугачак блејзер и дужи (али и дубок) шорц, уз кошуљу наравно, су феноменална идеја за посао. Копирамо за пролеће!



Поред декоративних капута, за пролеће бирамо и једноставне капуте које комбинујемо уз бар један комад у јаркој боји, кожне рукавице и златне аксесоаре.



Заштитни знак Високе Моде су елегантне хаљине па нам је само остало да се дивимо овом моделу и да се надамо да ћемо створити друштвене догађаје где овакве хаљине можемо носити. 



Ако вам је превише да имате капут који се толико истиче, можете набавити минималистички капут али са максималистичком крагном, која се скида. Комбинујемо га уз панталоне/сукњу јарке боје. Ма једва чекамо пролеће!



Дугачак декоративни прслук и то у јаркој боји - генијално! Јер пролеће је! Природа се буди, па ту енергију требају да прате и наше комбинације. Погледајте такође како су добро комбиноване боје у овом изгледу - нежна розе се одлично слаже уз бордо, али жута додаје ведрину.


Фото: Валентино

Постави коментар