Улични стил са Недеље Моде у Копенхагену

10.8.23

 


Дошла је још једна Недеља Моде, а са њом и улични стил посетилаца. Фотографи су открили улични стил пре око 10 година на овим дешавањима кад су уочили како се добро облаче посетиоци ревија. Изгледали су једнако добро као модели на ревијама! То су углавном били стилисти и то: Ана Дело Русо, Емануеле Алт, Ђована Батаљија, Мирослава Дума и друге даме. 


Њихов стил је био елегантан, одраз високе моде чије су ревије посећивали. Неко је имао минималистички стил, неко је мешао све боје (углавном Италијанке :), неко је увек преферирао један бренд; али је једно било сигурно, свако је имао уникатан стил и због тога су постали познати.



Данашњи улични стил је тотално другачији, помало експерименталан. Појавили су се нови људи на сцени и неки нови трендови. Заборављена је вечита елеганција и одећа коју ваша деца могу да наследе јер је толико безвременска. Овде убрајамо сваки Шанел, Диор и ЛВ комад. Мешање материјала, стилова и што необичнији изглед је постао популаран, што је чак наишло на шаљиве критике људи који не прате моду. Па се тако један ЈуТјубер обукао што луђе у продавницама брзе моде за минимално новца, појавио се на Недељи Моде у Лондону и постао је права звезда те недеље. Невероватно и помало поражавајуће! Питамо се како би Коко Шанел или Кристиан Диор коментарисали ово стање моде. Више о том догађају можете прочитати у ОВОМ ПОСТУ.



Посетиоци и модне куће су увидели шансу за огромну зараду на овим фотографијама, па су постали плаћени да носе одређене комаде. На Диор ревији би сви носили Диор, на Шанел ревији су званице били бројни познати глумци у наравно Шанел комбинацијама, док су на прошлој Недељи Моде у Милану скоро сви посетиоци носили једноставне беле Прада мајице (о којима смо причали у јулу). Те мајице јесу сад у тренду, али нема шансе да се толико посетилаца одлучило да носи баш тај комад. Значи, улични стил је или плаћен или превише експерименталан да би ухватио пажњу фотографа. Права штета.



Али опет можемо да нађемо мало инспирације. Није све изгубљено. Поред четири велике Недеље Моде у Њујорку, Паризу, Лондону и Милану, драго нам је да видимо да се и други градови активирају у модном смеру.

Копенхаген се већ неколико година труди да скрене пажњу модне сцене на своје дизајнере. Већ смо и причали о уличном стилу тамо, који је симпатичан и помало необичан. 


Девојка на слици изнад је одлично уклопила разне детаље у свом изгледу. Једноставна пунђа уз наранџасту сенку за очи је фора коју ћемо пробати у августу. Огрлице различитих материјала и облике уз шал су одлична идеја, па сви ови детаљи уз дукс дају сведен спортско-елегантан изглед.



Наш омиљени изглед је имала трудница у предивној хаљини са лоафер ципелама. Једноставно, елегантно и безвремено.



Барби розе тренд је наравно дошао и до Копенхагена, па се млађа генерација одлучила да комбинује нијансе розе. Знамо да је на северу Европе увек нижа температура него код нас, али нас је опет шокирало што тренутно тамо носе џемпере!



Као и капуте и чизме! Пуно смо се жалили на време овог лета, али нећемо више. Осим на суперћелијске олује! Надамо се да нам се више неће враћати! 

С друге стране, мислимо да стил дугих сукњи и кабаница у мушком кроју никад неће постати популаран код нас. Шта ви мислите?



Широке тексас панталоне и кабаница је изглед који је код нас свакодневни, а не за посету Недељи Моде. Како су културе и стилови другачији. Мада јесте симпатичан изглед. Неутралне боје уз патике јарке боје је супер идеја.



Микс елегантног и рокенрол стила је увек добра идеја. Две девојке на слици изнад су одлично изнеле овај тренд.



Вожња бицикла постаје све популарнија у Србији, али би било лепо видети људе како возе бајс чак и кад су сређени. Што не би ишли бајсом и на посао? Имаћемо здраву активност сваки дан и још ћемо смањити гужве у великим градовима. Посебно у Београду где се не зна чега нам више треба, бицикала или дрвећа.



Погледајте, скоро сви носе капуте у августу! Беж капути и капути са јесењим принтом ће бити савршени за нас у октобру и новембру, али их сигурно нећемо носити уз јапанке.

Ове девојке су нас одушевиле избором неутралне шминке, чувени тренд шминка без шминке. 



Било који комад са одштампаном мапом је фантастичан за сваку сезону. Комбинујте га уз неутралне ствари и добићете комбинацију у којој нећете проћи незапажено. Надамо се да ће се ови принтови појавити и код нас на тржишту. Мајица, јакна, дукс или торба у форми мапе није ризичан већ основни комад који ћете дуго носити. 


Фото: Acielle/Style Du Monde

Постави коментар