10 кључних летњих комада који ће увек бити у тренду

27.7.23

 



Љубитељи моде као и дизајнери воле тренди али и класичне комаде. Трендови су забавни и било би досадно без њих. Али опет желимо и класичне комаде у нашем гардероберу који ће нам олакшати склапање комбинација, који ће се одлично уклапати са тренди комадима и који ће нас одлично служити више сезона.

Лето јесте сезона опуштеног облачења, али и лети имамо прилике кад требамо да будемо класично обучени. Нашли смо 10 класичних комада које свака жена треба да поседује да би изградила своју колекцију основних комада који ће одолевати трендовима и у којима ће увек изгледати стилизована.


1. Тексас шорц

Тексас се прилагођава сваком годишњем добу, па је тако за време лета најпопуларнији и најпрактичнији комад тексас шорц. Тексас шорц се може носити годинама, издржљив је и класичан. Комбинује се лако са било којом бојом и стилом. Савршен је за свакодневне изласке али и за плажу. Такође је одлично што не морате пуно уложити у тексас шорц; улични брендови Х&М и Зара имају одличне моделе по повољним ценама. Само изаберите модел који вам савршено одговара, али ако желите комад који одолева трендовима немојте бирати исцепате, прекратке или неке тренди моделе. Што класичније, то боље. И лакше за комбиновање у будућности. ;)



2. Елегантан шорц

Најтеже је склопити елегантну комбинацију за канцеларију по овим врућинама. Не смемо да носимо прекратко, али је вруће чак и у најтањим панталонама. Тада у спас стиже елегантан шорц. Мало дужи од обичног, може бити од лана или памука, али обавезно у елегантном кроју и неутралној боји. Можете га комбиновати са белом кошуљом и класичним балетанкама за професионалан изглед. 



3. Ланене панталоне

У прошлости су ланене панталоне спадале у опуштени стил, али дизајнери су их од прошле сезоне увели и у елегантне воде. Што значи да смо добили класичан комад за канцеларију који можемо да носимо изнова у различитим комбинацијама. Ко би рекао да дизајнери могу да размишљају практично? ;)



4. Неутралне сандале

За класичне летње сандале је најважније да буду удобне и у неутралној боји - црна, крем или бела. Желимо обућу коју можемо да уклопимо уз сваку комбинацију, зато је важно да не буду у некој јаркој боји. 



5. Бела мајица на бретеле

Трендови су увек бучни и необични па смо се изненадили кад је обична бела мајица постала тренд. И то какав! На Недељама Моде у фебруару је ова мајица била најпопуларнији комад међу посетиоцима, и то Прадин модел. Можда Прада јесте спонзорисала све те инфлуенсере, али је сигурно да је ова компанија уочила тренд и искористила га на најбољи могући начин. Њихова једноставна памучна мајица са малим Прада знаком се брзо распродала по цени од чак €585! Да, могуће је!





Не морамо ми да издвојимо оволику суму новца за једноставну мајицу јер ћемо постићи исти ефекат са много јефтинијим моделом који ћемо опет наћи у продавницама уличне моде. Предност ове мајице је што се лако комбинује уз све и добро стоји апсолутно свакој фигури, као и сваки комад са ове листе. Зато је важно изградити класичан гардеробер, па тек после додати тренди комаде који ће допунити ваш класичан стил.




6. Неутрални купаћи

Већ смо сад увидели да данас игноришемо трендове, па чак и за купаће костиме. Да бисте постигли класичан и елегантан изглед који ћете моћи да носите из године у годину потребне су вам неутралне боје и савршени кројеви. Тако бирате и купаћи. Држите се неутралних боја и изаберите купаћи који највише одговара вашој фигури. Никад немојте потценити моћ једноставног једноделног купаћег или дводелног са класичним троуглићима.


7. Плетена торба

Чим дође лето, морамо имати плетену торбу. Овај класик никад не излази из моде и можемо га носити од канцеларије, продавнице до плаже. Можете имати два модела, мањи и већи. Сигурно ћете их користити сваког лета. 


8. Плетени шешир или класичан шешир

Шешир је елегантан комад који је помало заборављен код нас, али га хитно морамо вратити. Поред тога што је практичан јер нас штити од сунца, уз помоћ шешира ће ваша комбинација изгледати префињеније. Опет бирајте класичан шешир од било ког материјала погодног за лето, али са плетеним шеширом сигурно нећете погрешити. Он није само за плажу, савршено ће се уклопити и уз вашу пословну комбинацију.


9. Бела опуштена кошуља

Белу кошуљу можемо носити чак и на плажу. Савршено се комбинује уз сваку комбинацију, прилику и комад са наше листе. Не морате уложити много новца и чак можете набавити опуштену кошуљу и у виду хаљине. Сигурно ћете оба модела носити у току целог лета. 



10. Пругаста летња хаљина

Наш омиљени комад са листе јесте летња хаљина. Ово је најлакши комад за комбиновање лети јер не захтева пуно комбиновања - само изаберите класичне сандале, торбу и остале аксесоаре и спремни сте. Али бисмо издвојили пругасту хаљину као комад који ћете моћи да носите изнова сваког лета. Овај принт ће се слагати уз скоро све ваше аксесоаре.






Фото: silvananayla, southerncurlsandpearls, veronicabeard, stylebysavina, pinterest

Постави коментар