10 ТРЕНДОВА СА КОПЕНХАГЕН НЕДЕЉЕ МОДЕ КОЈИ ВЕЋ ОСВАЈАЈУ СВЕТ

25.8.22


 

Копенхаген полако, али сигурно, постаје једна од модних престојница Европе. Недеља моде у главном граду Данске представља скандинавски стил у светском стилу. Многи дизајнери су увидели прилику на овом догађају, па су чак дошли из других модних градова (нпр. Лондона) да представе своју колекцију управо овде.


Добре прилике, одлична атмосфера, све више добрих дизајнера и супер екипа је учинила Копенхаген популарном модном дестинацијом. Можда љубитељима моде требају другачије вибрације. Обожавамо Лондон, Милано, Париз и Њујорк; само је увек потребна нека новина. На овим недељама моде посетиоци не долазе бициклом! Атмосфера је другачија. Више се цени уникатност, него луксуз. Лансирају се трендови, али стилови нису униформисани. У Копенхагену свако одважно креира свој стил.


Тако су нас подсетили на идеје којима бисмо да се вратимо. Па смо издвојили 10 трендова које смо приметили на Копенхаген Недељи моде.


1. Карго панталоне



Велики џепови изгледају тако добро на ногавицама, поред тога што су практични. Карго панталоне можемо да носимо свакодневно, чак са штиклама и на посао, као на слици десно. Нисмо могли да верујемо да карго панталоне могу да буду елегантне! Хвала Копенхаген! Овај изглед је такође покупио највише ваших гласова на Инстаграм гласању. 



2. Прслук + широке панталоне одело



Већ смо причали о овом фантастичном изгледу за јесен. Једноставан је и практичан за стилизовање. Само требате да се фокусирате на избор аксесоара.



3. Сако огромног кроја



Ни сами не знамо зашто широки сако изгледа тако добро! Поготово у комбинацији са кратком сукњом/шорцем. Читава та несразмерност је неодољива!



4. Шљокице



Копенхаген нам пружа само позитивне вибрације и враћа неодољиве трендове. Шљокице могу да буду у центру пажње, као у првом изгледу који комбинује чак 3 тренда; огроман сако, широке панталоне и шљокице. Савршено!
Док могу да буду сведене као у другом изгледу, који уз сако и широке панталоне чини моћну пословну комбинацију. Овај изглед је заузео друго место у Инстаграм гласању.


5. Неутрални тонови



Неутралне боје су увек биле популарне у Скандинавским земљама, али овог пута имају мало другачију идеју. Микс неутралних нијанси у једној комбинацији, као што су бела, крем, светла браон. Ове боје учине изглед мекшим, пријатнијим за око и наравно изгледаћете луксузније, што важи за све монохроматске изгледе.


6. Штрикани комади за топлије време



Навикли смо да носимо џемпере зими, али штрикани комади у тањој верзији су савршени за јесен. Поготово ако су у неутралним нијансама. Можете их комбиновати уз све, за сваку прилику и постаће ваш омиљени комад.


7. Дупли тексас



Тексас је материјал који ће увек бити популаран, али смо заборавили да и он може да буде монохроматски. Овај изглед није толико елегантан, али је одличан стилски избор. Оно што је дизајнер Ganni осмислио заједно са брендом Levis је цео изглед у тексасу, али тексасу са разним детаљима. Тако тексас постаје звезда комбинације, а не само основни комад.


8. Јарке боје



Кад желите нешто ново или ако вам досаде неутралне боје, определите се за нешто потпуно супротно - најјаче тонове које можете да пронађете. Можете да добијете цео изглед у тој боји (слика лево) или један истанчан комад као што је хаљина (слика десно). Изглед са зеленом хаљином је такође био најпопуларнији по вашим гласовима на Инстаграму.


9. Весели принтови




За овај изглед ћете морати да нађете савршен принт, и не плашите се комбиновања принтова и различитих боја. 


10. Стил 2000 - 2010



Стил који дефинитивно нисмо очекивали да ће се вратити је стил прве деценије 2000-их година. Нисмо толики обожаваоци овог тренда плитких панталона, али нам сигурно недостају вибрације те деценије. Када се правила дефинитивно најбоља музика! Каква носталгија! 


Постави коментар