Најбољи модели капута за зиму 2023.

26.11.23

 


Савршени зимски капут треба да употпуни наш стајлинг али и да буде удобан и топао. За зиму 2023-2024 су дизајнери смислили доста иновативних модела, стилисти их одлично стилизовали а компаније брзе моде брзо произвеле. 

Сви модели су употпуњена верзија класичних модела, па се могу носити годинама. У потпуности су имуни на трендове. 



1. До пода! 


Минималистички дуги капути ће вам дати загарантовану елеганцију ове зиме. Упарите га са џемпер хаљином и добићете савршен минималистички изглед. Ако се одлучите за исту боју хаљине и капута, добијате монохроматску комбинацију која је одлика тихог луксуза. За дугачке мантиле само запамтите да их увек купујете у једноставном кроју. Крој у већој величини (који је толико популаран последњих година - такозвани  oversize), капут са капуљачом или било који експерименти у дизајну и кроју не стоје добро овом моделу. 




2. Тренч


Тренч капут је чувени изум из Велике Британије. Више се носи у јесен и чешће га виђамо у тањем материјалу, али у последње време се појавио и вунени тренч. Изгледа елегантније од јесењег тренча, али је мање формалан од класичног капута. Па ће бити савршен за посао кад желите да га комбинујете уз фармерке или неке опуштене/спортске комбинације. 

Али се такође феноменално комбинује уз вечерњу хаљину, јер долази као неочекивани спортски комад као шик додатак. 




3. Упечатљива боја


Сви волимо минимализам и класику, али понекад нам је потребно мало боје и необичних детаља. Поготово кад крену облачни зимски дани у децембру и јануару. Капут у јаркој боји и/или необичном дизајну се такође лако комбинује јер је то комад који иде преко целе комбинације, па његова боја може да одудара од остале одеће. Одлучите се за бар један упечатљив капут у вашој колекцији.




4. Кратак капут 


Уколико желите краћи модел капута, одлучите се за кариран дизајн. Забаван је, али није толико упечатљив као капут у боји. Одлично стоји преко монохроматске комбинације. Савршен је за посао као и за опуштене дане викенда.




5. Капут у фокусу


Капут са необичним кројем ће подићи вашу комбинацију на виши ниво. Уколико не желите превише да ризикујете (јер овај комад ипак носите скоро сваког дана), одлучите се за модел у неутралној боји. Сигурно се нећете покајати.




6. Прошивена јакна


Након 5 примера капута морали смо да дођемо и до јакни. Ове сезоне су најпопуларније прошивене јакне, у било којој дужини. Елегантније су од пуфнастих перјаних и биће феноменална замена за капут кад температуре падну испод нуле. 




7. Пуфнасто


Али и пуфнасти капути су савршени за експремно ниске температуре. Нуде удобност, ушушканост и стајлиш изглед. Није ни чудо што су најпопуларнији баш у Русији!




8. Монохроматско и класично


Класичан капут у било којој нијанси крем боје је капут за свакога. Можете га комбиновати уз све, за сваку је прилику и одолеваће трендовима у наредним годинама. Феноменално изгледа у склопу монохроматске комбинације, али такође се савршено комбинује уз кардиган, фармерке и елегантније патике. Обе ове комбинације су тако шик за посао, кад вам требају опуштене али стилизоване комбинације.




9. Капут + шал


Комад који се посебно издваја ове сезоне је капут са пришивеним шалом. Звучи једноставно јер ћемо у хладним данима ионако додати шал својој комбинацији, али овај изглед је много елегантнији од капута са додатним шалом. Оно што показује да је идеја одлична је то што се овај модел у Зари (бар у БГ-у) распродао вероватно за недељу дана! Али сигурно га можемо наћи још негде. Зима ипак тек почиње. ;)



Фото: Пинтерест

Постави коментар