Зашто сви требамо да се облачимо монохроматски

16.6.20



Поред тога што је најлакши начин облачења, једнобојне комбинације су јефтиније и елегантније од сваког другог начина облачења. Облачење у једној боји је једноставно и брзо, само требате да имате мајицу/кошуљу и панталоне/сукњу у истој боји. 

Погледајте неке од предности оваквог начина облачења:


Једноставно планирање

Photo: www.jennikayne.com

Изаберите вашу омиљену боју, мада запамтите да је најлакше правити монохроматске комбинације у неутралним бојама. Значи, дајте предност црној/крем/белој/браон боји у односу на јарке боје као што су жута/црвена/наранџаста. Не морате све куповати у једној боји, али уколико се држите две или три боје, моћи ћете да правите више комбинација и добићете утисак да имате више одеће. Уствари је ваша одећа само постала функционалнија. 

На овај начин нећете морати да купујете много ствари, а увек ћете имати шта да обучете. Дакле, добићете мањи ормар и нећете вечно стајати испред њега ујутру у недоумици, јер не знате шта да обучете. 



Не морате бити у току са трендовима

Photo: www.9to5chic.com

Сви ми волимо трендове, али они понекад умеју да нам загорчају живот. Морамо константно да ажурирамо нашу гардеробу и комади који су у тренду ове године сигурно ће бити застарели за две-три сезоне. 

Трендови не утичу на монохроматски стил јер је он класичан и може да се мења само у детаљима из сезоне у сезону. На овај начин ћемо куповати комаде који се уклапају са нашим монохроматским стилом, па ћемо чак и избећи импулсивну куповину. 


Пристаје свима


Без обзира на вашу фигуру, висину, тренутно расположење, финансије, посао; монохроматски стил ће вам сигурно одговарати. Увек ћете изгледати елегантно, софистицирано и спремне за сваку прилику. Овај стил може да буде послован, спортски, свакодневан и увек елегантан. 



Чува време и новац

Photo: www.fashionjackson.com

Као што смо споменули изнад, овај стил је решење за свакога. Уштедећете новац јер ће вам олакшати комбиновање ствари и избећи ћете трошење новца на ствари које не можете да комбинујете, и које вам искрено не требају. Такође ће вам уштедети и време јер нећете морати да се бринете о вечитим проблемима са прављењем комбинација. Због уштеде времена се већина успешних људи сваког дана облачи исто. Они на овај начин смањују број одлука које требају да донесу у току дана, што им дозвољава да буду продуктивнији у свом послу јер не дозвољавају да им било шта ремети концентрацију (па чак ни свакодневно облачење!).



Увек ћете изгледати фантастично

Photo: Beretta/Sims/Rex/Shutterstock


Са овим стилом нема ризика, одговара сваком тренду и прилици, и чак ће ваша комбинација изгледати луксузније! Многе познате личности већ су годинама верне овом стилу, као што су Меган Маркл, Џенифер Лопез и Џенифер Енистон. Тешко је увек изгледати добро, поготово у јавности, па није ни чудо да су се ове звезде одлучиле баш за монохроматски изглед. 



Photo: rex/shutterstock


Испробајте већ данас монохроматски стил. Пронађите неколико комада одеће исте боје у вашем ормару и за час посла склопите комбинацију. Тестирајте које вам боје најбоље стоје и у којима се најбоље осећате. Сигурно ћете пронаћи неколико добитних комбинација. Предлоге од нас очекујте ускоро. 


Photo: Getty


Постави коментар