Ових 7 боја доминирају пролећном модом

29.4.24


Након неколико хладних месеци, ниских температура и сивог неба, спремне смо за пролећне боје и склапање инспиративних комбинација. Док је зима савршена за неутралне боје, за пролеће желимо нешто другачије. 


Након анализирања трендова за пролеће 2024. наишле смо на 7 боја које се изнова појављују. Не само на ревијама, већ и у колекцијама брзе моде. Неке боје ће вам бити очекиване, али неке ће вас изненадити.


Погледајте којих 7 боја ћете виђати свуда овог пролећа.



1. Црвена



Виђамо је свуда и одушевљене смо. Црвена у нијанси вишње је главна боја у женској моди од овог пролећа. Женствена је и лако се комбинује. Упарите је са неутралним бојама, или са нежном плавом бојом као што су стилисти Заре маестрално одрадили на слици испод. Монохроматска комбинација у црвеној је такође одлична опција (опет Зарина идеја), или црвену боју можете одлично комбиновати уз тексас. Црвене патике такође феноменално изгледају и лако се комбинују уз неутралне боје и тексас.



2. Светло плава



Како Зара најбоље прати трендове од свих кућа брзе моде, тако су и овог пута уболи све боје пролећа. Плава боје неба је друга најпопуларнија боја тренутно и мислимо да, као и црвена, одлично стоји свима! Комбинујте је уз неутралне боје, феноменално се слаже уз тексас, али и јарке боје као што је црвена (одличан пример је други изглед на примеру изнад - црвена хаљина и плаве сандале - каква идеја!). 



Нежно плава је такође женствена боја, па су хаљине за елегантне прилике одличне у овој боји. Савршена и за посао. Кошуља-хаљина из Х&Ма на слици изнад је пун погодак за пословне прилике у мају.



3. Сива



Минималисти су ипак добили своју неутралну боју за ову сезону. Иако не изгледа на први поглед женствено, светла нијанса сиве је одлична боја за отмене пролећне тренутке. Поготово кад желимо на послу да изгледамо одлучно, али префињено. 
За посао, али и догађаје после посла, бирамо сиве елегантне панталоне и прслук у комплету уз патике (што да не!) или штикле. Модел прслука који мења мајицу је најупечатљивији комад сезоне и виђамо га у свим продавницама. Одличан је комад за пролеће, лето и јесен. Комбиновали би смо га у белој/крем боји уз широке сиве панталоне и беле патике. Одличне такве панталоне смо нашле у Страдиваријусу.




4. Љубичаста



Нежна боја јоргована је популарна на пистама, али је још нисмо толико виђале у продавницама брзе моде. Романтична боја пролећа је савршена за женске комплете - сако + елегантне панталоне. Али бисмо смо ову боју носиле у свакој прилици. Купаћи у љубичастој боји савршено стоји сваком тену, али и обична мајица за сваки дан уз фармерке ће изгледати одлично стилизовано. 
Надамо се да ћемо ускоро видети више основних комада у овој нијанси. Што ће можда бити убрзо, јер знамо да куће брзе моде избацују нове колекције сваке недеље! Купаћи испод је из Х&М.




5. Жута



Неочекивана нијанса жуте, у боји путера, је хит ове сезоне. За разлику од претходне четири боје, не стоји сваком тену, па бисмо је пажљиво стилизовали. Боја је постала популарна прошле јесени, паузирала је за време зиме, па се сад вратила заједно са сунцем у пролеће. Комбинујемо је са неутралним бојама. Опет је можемо носити као пословно одело (баш смо бизнис оријентисане овог пролећа), али је можемо носити и у форми аксесоара. Зарине сандале у овој нијанси (фотографија испод) су савршен аксесоар за лако комбиновање. Неутрална комбинација уз ове сандале ће изгледати савршено. Приметиле сте да је у питању исти модел као плава верзија из првог и другог примера. 




6. Сребрна



Дивна металик боја није резервисана само за новогодишње дане. Пролеће је уграбило ову нијансу за себе. Хтеле смо да прикажемо неке металик комаде из продавница брзе моде, али су се већ распродали! Сукња у металик боји је феноменалан комад и тако се лако комбонује уз једноставну мајицу и патике у црној/белој боји. Неутралне боје никад нису изгледале тако моћно. 
Сукња слична моделу са слике је вероватно у року од две недеље нестала у Х&Му. Такође су феноменалне фармерке са металик апликацијама, које су такође у рекордном року нестале са полица. Па можемо да закључимо да је металик боја можда и највећи хит сезоне?


7. Бордо



Последња и неочекивана боја, која се пренела из јесени је бордо. Морамо да признамо да је бордо нијанса освежавајућа за пролеће, јер је у јесен сви очекују па је више и није занимљиво видети у септембру и октобру. Бордо је отмена боја, која се феноменално комбинује уз црну. Бордо аксесоари - торбе и ципеле - су одлични комади за инвестирање. 



Фото: Зара, Х&М, Пинтерест, easy-clothes.us

Постави коментар