Кожна јакна је кључни комад за пролеће

21.4.24


Кожна јакна је један од основних комада које сви морамо имати у свом ормару. Савршена је за променљиво време (мислимо на вас пролеће и јесен!), али поред удобности и практичности је такође феноменалан стилски комад који се лако комбинује. 


Кожна јакна се уклапа у сваки тренд, па је добра инвестиција. Подиже ваш изглед на виши ниво и у њој изгледате сређеније за трен ока. Постоји безброј начина како је можемо комбиновати. За пролећну инспирацију смо спремили 10 идеја које можете искористити одмах. 



1. Џемпер + кожна јакна



Ово је комбинација која нам тренутно највише треба јер нас облачни дани прате већ недељу дана. Кад је баш оволико променљиво време, морамо да се облачимо слојевито. Џемпер и кожна јакна изгледају шик заједно и удобни су. Комбинујемо их уз фармерке и чизме/патике, у зависности од променљивости времена тог дана. Мини торбица је обавезна.



2. Класично уз црвене детаље



Добитна комбинација за пролеће су фармерке + бела мајица + кожна јакна. Торба и ципеле могу бити у неутралној боји или рецимо у црвеној. Црвени детаљи су популарни за 2024. годину, али аксесоари у било којој боји, који дају неутралном изгледу трачак боје, ће изгледати фантастично.



3. Спортска комбинација



Кожна јакна и тренерка? Што да не! Када сте у журби и требате да изађете из куће на брзину, ова комбинација ће одрадити стилски посао за вас. Патике, тренерка, дукс или мајица изгледају опуштено; али ће баш кожна јакна подићи комбинацију на виши ниво. Изгледаћете опуштено и  сређено у исто време. Толико је добар изглед да га бирамо и плански, кад имамо времена за сређивање, а не само у кризним ситуацијама. 



4. Монохроматски изглед



Монохроматске комбинације ће увек однети победу за најлакше комбиновање. Овде бирамо све у црној боји + фармерке. Лако је, зар не?! Изгледаћемо стилизовано, сређено и луксузно за трен ока. У зависности од кроја комада које смо изабрали, овај изглед је за све прилике. Ако смо изабрале комаде у опуштеној спортској верзији, онда је комбинација за сваки дан. Али ако су фармерке, мајица и ципеле мало формалнији, онда носимо ову комбинацију на посао.



5. Кожна јакна у боји



Сви се плаше комбиновања јакни у боји, али кожна јакна у боји је једнако свестрана као црна верзија. Комбинујемо је идентично као претходне четири комбинације. Фармерке, бела мајица и неутрални аксесоари савршено иду уз црвену јакну. 



6. Беж кожна јакна



Уколико се ипак плашите боја или вас мрзи да комбинујете кожну јакну у боји, онда је беж кожна јакна прави комад за вас. Опет је комбинујемо исто као црну верзију (значи фармерке и бела мајица су сигурна опција), али беж кожна јакна је нежнија и даје целој комбинацији мекши изглед. Савршена је за монохроматске комбинације и лако се комбинује, па је одлично имати и беж и црну кожну јакну у својој колекцији.



7. Бела кошуља + кожна јакна



Кад желите да изгледате баш сређено и без пуно труда, изаберите вашу најбољу белу кошуљу, уске тамније фармерке, штикле и торбу у неутралној боји, и кожну јакну наравно. И то је то. Ваш моћан изглед неће проћи незапажено. 



8. Бела кошуља + кожна јакна (друга верзија)



Сличан је изглед претходном, знамо, али даје потпуно другачије вибрације. Белу кошуљу сад носимо опуштено уз светле фармерке и кожну јакну. Бирамо патике и торбицу (можемо чак у боји). Савршена је комбинација за опуштен дан на послу или било коју активност. 



9. Кожна јакна за путовања



Кожна јакна је толико свестрана и удобна да је савршена и за путовања. Изаберите удобне комаде неутралних боја, и спремни сте за пут. У овој комбинацији опет бирамо фармерке, али и комбинација са тренерком из трећег примера ће савршено одговарати за дуг или кратак пут.



10. Кожна јакна + хаљина



Најбоље смо стварно сачували за крај. Победничка комбинација за пролеће се састоји од хаљине и кожне јакне. Нежној хаљини одлично стоји крута кожна јакна. Њихове супротности се привлаче. Није важно да ли је кратка или дуга хаљина, нити ког је принта - сигурно ће се савршено уклапати уз кожну јакну. Њима додајемо патике или балетанке, ако нас ускоро обрадује сунце.


Фото: Пинтерест, 9to5.com, natalieyerger.com

Постави коментар