Најпопуларнији брендови за прву четвртину 2023. године

2.5.23

 


Прада је још једном најпопуларнији бренд на свету. Друго место заузима Миу Миу, такође бренд Прада Групе. Верујемо да су Мијућија и Раф Симонс (главни дизајнери) пресрећни, али и други луксузни брендови имају разлога за славље.


Листу најпопуларнијих брендова објављује The Lyst Index на свака три месеца. Лист је модна апликација за куповину коју користи преко 200 милиона купаца. Да би направили ову листу, компанија анализира навике својих купаца, интернет претраживања, продају и учесталост разгледања производа. Популарност бренда се такође мери бројем спомињања на друштвеним мрежама.


Најпопуларнији брендови за почетак 2023. су углавном брендови високе моде. Мада видећете да најпопуларнији бренд не значи и најпрофитабилнији. На пример, Прада је најпопуларнији бренд на свету са профитом од €3.252 милијарде. Док Луи Витон заузима 13. место по популарности, али са профитом од €20 милијарди у 2022. години! 


ЗВАНИЧНА ЛИСТА ЗА 1. ЧЕТВРТИНУ 2023.


1. PRADA

Прада увек представља своје колекције на импресиван начин. Неколико упечатљивих комада уз неутралне комбинације. Као што су цветне сукње из колекције за јесен 2023. (насловна фотографија). Ово је Мијућијина златна формула која јој обезбеђује константну популарност.


2. MIU MIU

Млађи бренд Мијућије Праде који носи њен надимак, је по њеним речима разигран и опуштен. Док је Прада озбиљнији бренд, Миу Миу је намењен за све ризичније дизајн идеје. 

Обележили су ову годину сарадњом са New Balance, своју верзију познатих патика које се продају по цени од чак $950.





3. MONCLER
4. VALENTINO
5. LOEWE
Бренд из Мадрида је годинама правио само квалитетне кожне торбе, док нису запослили дизајнера Џонатана Андерсона, који је преокренуо компанију својим иновативним ревијама. Лоеве је сад постао озбиљна конкуренција старим играчима са ове листе.

6. BOTTEGA VENETA

7. DOLCE & GABBANA

8. VERSACE

9. GUCCI

10. SAINT LAURENT

11. DIOR

12. NIKE

Најк се већ годинама такмичи са брендовима високе моде и остаје убедљиво најпопуларнији спортски бренд. Сваке године остварује сарадњу и са другим брендовима; овог пута сарађује са Tiffany & Co. 


13. LOUIS VUITTON

14. DIESEL

15. BURBERRY

16. FENDI

17. SKIMS

Модна марка Ким Кардашијан се невероватном брзином попела на листу најпопуларнијих на свету. За најновију кампању су ангажовали звезде серије Бели Лотос. 


18. BALENCIAGA

19. JACQUEMUS

20. JW ANDERSON


Поред најпуларнијих брендова, имамо и листу најпродаванијих комада прве четвртине 2023.

Најпродаванији комад је Уникло торба које се распродала неколико пута у свим бојама. Само на Тик Току има преко 59 милиона прегледа. По цени од само $20, најјефтинији је комад који је икад доспео на ову листу. 

О чувеним црвеним чизмама смо већ причале, док смо заборавиле да споменемо Ботега Венета минђуше које су такође распродате иако имају вишу цену од €800. Али, копију ових минђуша можете наћи скоро у свим продавницама брзе моде.



Наша два омиљена производ са листе су Дизел тексас сукња и Алаиа кожна торба у облику срца.



Дизел тексас сукња је фантастично скројена и одговара свакој фигури и прилици.



Алаиа торба у облику срца је комад високе моде који има знатну вишу цену, али је ово торба коју можете носити деценијама. Као и већину ствари високе моде. Долази у неколико боја и савршена је за изласке и посебне прилике.




Фото: Lyst.com, Net-a-Porter, Diesel, Prada, Miu Miu

Постави коментар