Zuhair Murad пролеће/лето 2023

7.10.22

 


Зухаир Мурад је познат по својим раскошним хаљинама за најсвечаније прилике. Дизајнер из Либана сваке године представља своје колекције у Паризу. Поред Ready-to-Wear колекција, Зухаир дизајнира и хаљине високе моде - Haute Couture.


Многи дизајнери експериментишу са креацијама, па сваке године се изненадимо потезима многих модних кућа; али Зухаир, као и његов колега из Либана Ели Саб, се држе добре старе формуле и увек се одлуче за женствене, елегантне и безвремене колекције.


Раскошним хаљинама, спремним за црвени тепих, не треба никакво представљање нити поређење са трендовима. Оне ће увек бити најупечатљивији комад сваке Недеље Моде. Чак хаљине Зухаира и Елија из претходних колекција не застаревају. 




Ова колекција је била инспирисана природом, првенствено Дугином Планином у Перуу и планинским масивом Загрос у Ирану. Оба природна феномена су окупана јарким бојама, што се осликало и на ову колекцију. Све хаљине су углавном сашивене од свиле и акценат је на удобности. Зухаир је изјавио да жели да муштерије осете слободу док носе његове хаљине, односно да имају осећај као да ништа не носе. 




Док су дневне хаљине у типичном пролећном стилу, вечерње су засијале златним бојама, спремне за бал и изгледајући невероватно луксузно. Украшене ресама у стилу седамдесетих или штрасом. Штрас су мали стакласти каменчићи (имитација дијаманата) које виђамо на наруквицама, маскама за телефоне. Штрас је свуда, али некако је име мало познато.




Хаљине Зухаир Мурада су синоним за Високу Моду и једва чекамо да видимо како ће неко од познатих да их понесе на црвеном тепиху. 


Савршена мала бела венчаница одлично би пристајала свакој млади.

Зухаир успева да учини и одело елегантним. 

Док дневне хаљине акцентују удобност, вечерње долазе у форми корсета који је данас тражен од стране муштерије, па је изгледа и Зухаир попустио том тренду. 


Розе тренд је у свакој колекцији ове сезоне. 


Поред златне боје, у овој колекцији се и наранџаста издваја као најлуксузнија нијанса.










Фото: Zuhair Murad


Постави коментар