Loewe на граници стварности

14.10.22

 



Све четири Недеље Моде су нас прилично изненадиле креацијама које су више сценске него свакодневне. Дизајнери су пустили машти на вољу, па смо добили колекције које се граниче са стварношћу. 

Док су многе колекције биле превише уметничке, за стил свакодневне девојке коју ми овде на Зевалицама волимо, Лоеве колекција нас је заинтригирала. Шпанска модна кућа из Мадрида се дуго фокусирала на кожне аксесоаре (као наша модна кућа Мона на пример), али довођењем дизајнера Џонатана Андерсона постаје једна од водећих кућа високе моде. И даље је фокус на кожним аксесоарима, али захваљујући његовим иновативним колекцијама Лоеве и Мадрид се полако враћају на светску модну мапу.

Колекција коју су представили у Паризу је несвакидашња, луксузна и на граници носивости. Најзанимљивији дизајн је мајица у пикселима, инспирисана Мајнкрафтом. Из даљине, мајица и панталоне изгледају као са екрана, али изблиза се уочава мајсторски крој који је створио илузију.






Комбиновани уз провидне ципеле, које нису ништа ново на модној сцени, али у овој комбинацији савршено допуњују илузију пиксела.




Представљен је и дукс у пикселима који такође изгледа нестварно уз исте панталоне и провидне ципеле. Волели бисмо да су креирали и хаљину у пикселима.





Други део колекције је инспирисан цветом антуријум. Овај цвет се нашао као централна тачка хаљина у различитим бојама, као и сандалама. Занимљиво је што је овај цвет популарна кућна биљка јер цвета у току целе године, има леп мирис и чисти ваздух. Можда би ова биљка помогла Београђанима у чишћењу ваздуха јер у последње време заузимамо неславно прво место на светској листи најзагађенијих градова. :(




Још један необичан дизајн су хаљине са троугластим жичаним врховима, обученим у нежан провидан материјал. Нас подсећају на готске катедрале, мада дизајнер није коментарисао инспирацију иза ових хаљина.

Оно што је још необичније је да су овако елегантне хаљине упарене са ципелама на којима су зашивени балони! Да, добро сте прочитали! Користили су праве издуване балоне. Нисмо за џабе споменули на почетку текста да овогодишњи дизајни нису имали свакодневни стил на уму. Јесте занимљив изглед на ревији, али питамо се како ће тржиште реаговати на ципеле са балонима. 







Фото: Daniele Oberrauch / Gorunway.com

Постави коментар