Како пронаћи лични стил? Пратите кораке девојака из модне индустрије.

24.10.22



Уколико имате осећај да немате шта да обучете, то значи да немате јасно дефинисан лични стил. Чак ни ормар пун одеће нам не може помоћи да имамо бољи стил уколико претходно нисмо одлучиле какав стил уопште желимо.


Тражење сопственог стила захтева време и често испробавање различитих комбинација, али уз наших 6 савета ћете брже и лакше изградити свој савршен изглед. 




1. Одредите дан када ћете истраживати одећу, али не и куповати




Јако је тешко ићи у куповину када тражите нешто специфично. Обично трчите од продавнице до продавнице тражећи одређену нијансу фармерки које ће вам се слагати уз комбинацију коју имате на уму. Али је тешко наћи баш тај комад који сте замислиле.


Убудуће, одредите један дан када ћете истраживати одећу за свој стил. Испробавајте комаде који су вам запали за око, пробајте и оне комаде које иначе не бисте купиле у прошлости. Испробавајте како неки другачији стилови вама стоје. Фотографишите оно што сте пронашли, па анализирајте кући да ли се тај комад уклапа у ваш стил и да ли вам је потребан. Ова навика ће вас спасти и импулсивне куповине. Или чак на овај начин можете да пратите на интернету да ли ће тај комад бити ускоро на снижењу. 


Онда кад одредите дан за куповину, имаћете јасну стратегију ваше куповине. Нећете трошити новац на непотребне ствари, већ ћете уложити новац у ствари које дефинишу ваш стил.



2. Направите албум инспирације на Пинтересту




Пинтерест је дефинитивно најбоља друштвена мрежа до сада. Ово је место инспирације и идеја које се деле путем фотографија. На Пинтересту можете направити албуме где ћете скупљати слике које ваш инспиришу, па тако можете направити албум који ће вам помоћи да дефинишете свој стил. Прегледајте фотографије, сачувајте све што вам се свиђа и приметићете шаблон изгледа који вам се свиђају и који одговарају вашем животном стилу. Враћајте се наново овом албуму када правите комбинације, копирајте идеје девојака из модне индустрије и ускоро ћете постати стилски стручњак.



3. Изађите из зоне комфора




Одвојите време за испробавање различитих комбинација. Често немамо времена за комбиновање, па ухватимо себе да стално носимо исту ”униформу”, нпр. фармерке и мајица. Али покушајте другачије да комбинујете одећу коју већ имате.


Такође, у току дана за истраживање одеће испробавајте комаде које обично не бисте запазили. Уколико процените да је тај комад вредан улагања, купите га и комбинујте са одећом коју већ имате. Не морате одједном да промените сву одећу. Мењајте свој ормар и стил постепено, комад по комад.



4. Полако правите промене




Као што смо већ споменули, важно је полако правити промене. Анализирајте свој стил сваког дана, и процените које промене вам пријају, а које не. Уколико вам се ово чини као напорна обавеза, запамтите да је дефинисање личног стила нешто што ће вам помоћи да напредујете у пословном и приватном животу. И осећаћете се фантастично!



5. Опишите ваш стил у 3 речи




Дефинишите како желите да изгледате и ова дефиниција ће вам помоћи у куповини. Уствари, сигурно више никад нећете рећи да немате шта да обучете. 


На пример, можете дефинисати ваш стил као елегантан, минималистички и женствен. Или опуштен, удобан и тренди. На вама је да одредите ваш имиџ.



6. Направите листу ствари које су вам потребне за ваш нови стил




Сад кад сте дефинисали ваш стил, одлучили да изађете из зоне комфора и пронашли нове идеје, време је за куповину. Односно, прво за списак за куповину. У вашем телефону направите листу комада које желите и који вам недостају да употпуните ваш нови изглед. Следећи пут кад кренете у куповину пратите овај списак и успех вам је загарантован.



Фото: Пинтерест

Постави коментар