Још једна фантастична колекција из Њујорка - Норма Камали

19.9.22


Могли смо да приметимо на Недељи Моде у Њујорку да је разнобојан тренд прешао са јесењих на пролећне колекције. Виђали смо све јарке боје, али највише барби розе.


Норма Камали, дизајнерка из Њујорка, је у овом бизнису још од 1968. године. Она није једна од комерцијалних дизајнера као што су Марк Џејкобс и Мајкл Корс, који су много познатији и млађи од Норме. Норма има 77 година и не намерава да се пензионише! Али јесте позната у модном свету, и многе славне личности траже баш њене иновативне комаде за јавна појављивања.


Норма не намерава да успори! Њена позитивна енергија се преноси и на њену одећу наравно! 


Позната је по капуту ”врећа за спавање” који је чак изложен у Метрополитан Музеју у Њујорку. У овој колекцији је такође представила сличан модел капута, али у спортској зеленој варијанти (последња фотографија). Док је у музеју изложен класичан комад у беж варијанти од свиле.




Норма је за пролеће 2023. представила чак 123 изгледа, али смо овог пута издвојили најупечатљивије. Целу колекцију можете видети ОВДЕ.


Колекцијом овладавају розе хаљине за излазак које могу да се носе за било коју сезону. Оно што је сигурно је да подижу расположење и дефинитивно ће вам помоћи да будете звезда било које вечери. 




Мешавина пословног и стила за излазак изгледа тако добро! Виђамо овај изглед на више ревија на Недељи Моде. Норма је изјавила да јој бизнис напредује боље него икад, и да њој није јасно зашто одједном сви желе њене светлуцаве хаљине. Али јасно је као дан када видите моделе испод. Можда су само муштерије мало касније откриле њене живописне комаде. 
Ове сезоне је Камала користила 5 различитих материјала у јарко розе боји. Причали смо у претходним постовима како елегантно и луксузно изгледа комбинација у истој боји, али другачијим материјалима. 



Норма нас је одушевила и овом изјавом док је представљала своју колекцију.

”Не могу да правим скупу одећу, не могу то да радим, не желим то да радим. Не желим да се људи осећају лоше јер су потрошили превише новца на одећу. Желим да имају колекционарске предмете и ствари због којих ће се осећати добро.”


Све Нормине хаљине се крећу око 200$.














Сваке сезоне Норма дизајнира нешто у металик бојама.






 Фото: Norma Kamali

Постави коментар