Прегледали смо све колекције из Њујорка и овa је дефинитивно најбоља

18.9.22

 


Недеља Моде у Њујорку је увек узбудљива, јединствена и креативна. То је место које привлачи таленте из целог света и сигурно је најбоље организована модна манифестација на свету. Уколико желите успешно да покренете бизнис, ово је место за вас. Чак многе модне куће из Париза, Милана и Лондона одлуче да представе своје колекције на овој Недељи Моде уместо у својим градовима. Јер овде прилике цветају под управом CFDA - The Council of Fashion Designers of America (Савет Модних Дизајнера Америке). Они су непрофитна организација основана 1962. чији је циљ да ојача америчку модну индустрију у глобалном свету. Састоји се од 477 дизајнера који раде у Америци. Неки од познатих чланова су Дона Каран, Ралф Лорен, Вера Ванг, и многи други. Дизајнер може постати члан организације само по позиву. 


Али да се вратимо на најбољу колекцију сезоне пролеће 2023. Моник Лулије је представила романтичну колекцију сниману у Венецији. Често се дизајнери одлуче да прескоче скупе модне ревије и представе само кампању. Али у овом случају је предивна кампања била довољна!




Иако су други дизајнери креирали комбинације које бисмо дефинитивно желеле да носимо, Моник је једина имала целу колекцију коју желимо, а не само неколико комада. Ова колекција је романтична, у понуди је неколико хаљина за црвени тепих, али је и опуштена и романтична. Можда су нам и досадиле поцепане фармерке, тренерке и патике и ипак бисмо да носимо нешто овако елегантно мало чешће.




Моник је рођена на Филипинима, али живи и ради у Лос Анђелесу. Она је основала своју модну кућу далеке 1996. године када је дизајнирала само венчанице. Наиме, након свог венчања је увидела да би она могла боље да дизајнира венчаница од оног што је понуђено на тржишту. Њен супруг јој се придружио као пословни партнер; он сад води пословну страну фирме, док се Моник фокусира на креативне дужности.




Након шест успешних година у свету венчања, Моник је одлучила 2002. године да закорачи у свет хаљина за црвени тепих. Касније је проширила колекцију и на свакодневне елегантне хаљине. Ускоро су многе глумице из Холивуда желеле њене хаљине за црвени тепих, и тада је кренуо низ још успешнијих колекција.




Моникине хаљине су безвременске, тако да улагање у једну хаљину се може исплатити на дуге стазе јер су ово комади који одолевају трендовима и које могу да наследе и наше кћерке.




Јер трендови долазе и одлазе, али женствене хаљине ће увек бити омиљени комад сваке девојке. Венеција је савршени град за фотографисање оваквих бајковитих хаљина.











Ова колекција званично нема у понуди венчанице, али две хаљине испод би биле савршен избор сваке младе.











Фото: Monique Lhuillier

Постави коментар