Louis Vuitton кампања за јесен/зиму

3.8.22


Louis Vuitton међу првима има готову кампању за јесен. Иако је и даље лето, у круговима моде увек мора да се размишља и ради минимум 6 месеци унапред, па тако на почетку августа већ размишљамо о трендовима за јесен. 


Да ли сте приметили да луксузне куће полако увећавају број колекција по угледу на компаније брзе моде (Зара, Х&М...). Јефтиније модне марке избацују нову колекцију сваке недеље, и дизајнери никад неће постићи тај темпо (и не требају), али су знатно повећали број колекција. Па тако имамо Ресорт, колекције за рано лето, рану јесен, посебне колекције за аксесоаре, парфеме, спортске колекције, Haute Couture/колекције високе моде. Док су раније имали само две колекције годишње, пролеће/лето и јесен/зима. Сигурно им није лако, али изгледа да тржиште диктира начин производње па и дизајнери морају да се прилагоде.


Тако је и Луи Витон за ову јесењу сезону спремио две колекције, за рану јесен и јесен/зиму. 

Колекција за јесен/зиму је ипак њихов главни фокус, представља право уметничко дело и у кампању је уложено више труда од колекције за рану јесен. Коју ћемо споменути у посебном посту јер га заиста заслужује. ;)

Наиме, фотографије за јесењу кампању су настале у шуми и испале су фантастично. Одећа изгледа чак боље него на ревији. Шта може да уради добар стајлинг! Шума је одлична неутрална позадина за одважну одећу у различитим принтовима. 


Дизајнер Николас Гаскје (Nicolas Ghesquiere) је замислио ову колекцију као футуристичку и младалачку. 

За фотографију је био задужен Давид Симс, и чак су се његове фотографије из деведесетих година нашле на кошуљи на фотографији испод.








Оно што ова колекција поседује и што се препоручује у свакодневном стајлингу је комбиновање различитих материјала у сличним нијансама. Тако је Николас комбиновао кожу, вуну и памук у крем нијансама. Овај трик даје луксузну ноту сваком изгледу.







Дуге сукње лепршавих материјала у комбинацији са џемперима постижу елегантан и женствен јесењи изглед. Док ће сукње до колена и кожне чизме заувек остати кључни изглед јесење сезоне.




Фото: Louis Vuitton

Постави коментар