Уради сам пројекат са цитрусима

11.8.21

 


Иако обожавамо куповину, понекад је лепо направити нешто уникатно код куће. Уради сам пројекти могу да буду практични; можете да поправите неку оштећену одећу или патике и дате им нови живот. Или можете само да се забавите и направите неки комад одеће који је јединствен и који сигурно нећете видети на неком другом.


Осликавање или печатирање материјала са цитрусима је један од пројеката који је завладао интернетом. Све што вам је потребно је боја за тканину, цитрус по жељи и четкица.


Можете да осликате који год комад одеће желите. Испробајте ову технику на белим материјалима јер ћете добити најсигурнији резултат. Ми смо сликали са наранџастом бојом, али можете да сликате у неколико боја, само вам је за сваку боју потребан посебан цитрус да се не би мешале боје приликом печатирања.




Наш избор је пао на лимун, јер овај који смо ми имали је имао најлепши облик. Дакле, само четкицом нанесете боју на лимун, у танком слоју и почните да осликавате. Препоручујемо да прво тестирате осликавање на некој тканини која вам не треба. Боја за тканину може да се нађе у било којој књижари - цена ове наше је била око 400дин. 




Осликали смо лимун 4 пута јер нам се свидео такав дизајн мајице и супер је испало! Боја је прошла и тест прања у веш машини на 30ºC као и пеглање. Само немојте да пеглате директно преко боје, већ изврните мајицу и онда је опеглајте.
Током прања се чак скинуо вишак боје који је остао приликом осликавања, па су осликани лимуни били још лепши.



Уради Сам пројекат је био успешан!

Уколико не желите да ризикујете са осликавањем на мајицама, пробајте да осликате кухињске крпе или мараме. Или можете да купите повољне једноставне (basic) моделе мајица и да испробате цитрусни сликарски тренд већ данас. 😉


Фото: Зевалице

2 коментара