Х&М се већ припрема за школску годину!

31.7.23

 


Увек нас запањи колико модне куће размишљају унапред! H&M Divided (опуштенија верзија Х&М-а) већ има нову колекцију и то за школску годину 2023.-2024. Иако су се они спремили за школски стил месец дана раније, ми нисмо спремни да престанемо да размишљамо о лету, али наравно да ћемо прегледати колекцију. ;)



Колекцијом доминирају oversize (превеликог кроја) модели које виђамо већ неколико сезона. Сакои, панталоне и кошуље су огромног кроја, што је сушта супротност од тренутно популарних кроп мајица. 



Карго панталоне се враћају за јесен, које су савршен комад за јесен. Х&М тим их је дизајнирао у дивној бледо розе боји.



Пастелно розе боја се наставља и у спортском делу, па тако имамо дуксерице у тој боји које ће сигурно бити популарне. Не само међу школарцима него и међу нама одраслима.

Цела колекција је омаж спортско-школском стилу. Школски или preppy стил (како је познат широм света) је популаран јесењи стил по коме је познат рецимо Ралф Лорен. Инспирисан школом, али такође за одрасле. Школски стил дефинишу сакои, равне сукње, кошуље и елегантни кардигани. Као и неутралне боје. Због своје класичности је популаран деценијама.




Летерман јакна, кратка сукња и лоафер ципеле са наглашеним чарапама су прави погодак за септембар и октобар.




Комотни џемпер са кошуљом испод је савршен пример јесење спортске елеганције. Савршено и за канцеларију.




Војнички стил је такође био инспирација за ову колекцију па тако имамо неколико комада у маслинасто зеленој боји као и незаобилазне кардиган панталоне са равним ногавицама.




Тексас на тексас на тексас. Монохроматска тексас комбинација је било тако популарна почетком 2000.-их, али се увек провлачи кроз сваку колекцију сваке модне куће. Ако се сећате овај тренд су популаризовали Бритни Спирс и Џастин Тимберлејк. Међутим данас 100% тексас комбинација изгледа много стилизованије. 



Х&М је вратио и модел тексас сукње који свима добро стоји!




Али ју је упарио уз сако већег кроја. Ретко ко може да изнесе целу комбинацију у огромном кроју. Сигурније би било носити ову сукњу уз неку елегантну упасану кошуљу и лоафер ципеле. Баланс елегантног и спортског увек изгледа фантастично.




Бордо изглед који подсећа на Хари Потера и школске униформе је изглед који сваки студент треба да поседује. Без обзира на године!



Фото: Х&М

Постави коментар