Акрис, пролеће 2021

9.11.20


Акрис је породична модна кућа из Швајцарске, основана 1922. у граду Санкт Галену. Тренутни креативни директор је Алберт Кремлер, унук оснивача. Акрис представља своје колекције на Недељи Моде у Паризу и са пуним правом парира много познатијим модним кућама. 

Смисао моде није да учини живот жене компликованијим, већ да нагласи њену природну лепоту - каже Алберт. Када дизајнира, он прво креће од материјала. Онда разматра животни стил жене за коју дизајнира; где она иде, шта она ради и како жели да се осећа. Након тога осмишља одећу која на првом месту наглашава личност жене, па тек онда одговара трендовима. 

Није ни чудо што је материјал Албертов пресудан извор инспирације. Санкт Гален јесте мали град, али је средиште текстилне индустрије у Швајцарској, светски познате по производњи памука и врхунском дизајну веза. Албертова породица већ три генерације успешно води фирму управо из овог града.

Омиљени материјали ове куће су памук, вуна, кашмир и свила. Узорке наведених материјала можете чак и наручити бесплатно на њиховом сајту, уколико вам је тешко да одлучите коју нијансу желите и да ли вам одговара одређени материјал.

Погледајте најновије Албертове креације за пролеће 2021. 




















Фотографије су власништво Акриса - akris.com 

Постави коментар