Правило од 20 минута

30.8.19

Да ли сте приметили да вам продуктивност опада? Или да стално одлажете време за читање, време са породицом или учење неке нове вештине?
Обавезе је лако одложити, али је тешко мотивисати себе да напокон започнемо са радом на њима. Због тога нам је потребна рутина. Нека лака рутина, за почетак.

Правило од 20 минута налаже да неку активност радимо само 20 минута дневно. Значи, ако желите да научите нови језик, учите га само 20 минута. Ако желите да прочитате неку књигу или да је напишете, радите ту активност само 20 минута дневно. Након тога, себе наградите кафом или сурфовањем интернетом. Али је важно да се тих 20 минута фокусирате искључиво на ту активност. Искључите све уређаје и реците вашој породици и пријатељима да вас не узнемиравају док не одрадите овај задатак. 

Можда ће вам се чинити да 20 минута није довољно за рецимо учење језика, али ако ово радите свакодневно, знање ће се нагомилати и увидећете да сте створили једну успешну навику за себе. 

Студенти, ако седите у библиотеци и не можете да се фокусирате, учите 20 минута па изађите да се прошетате. Видећете да ова тактика функционише. Бићете мотивисани за више рада и створићете навику за учење.

Укратко, на овако лак начин можете променити себи живот. 


 Ако вежбате 20 минута дневно, више нећете морати да бринете о свом здрављу.

Кување укусног оброка 20 минута дневно ће још више добринети вашем одличном здрављу.

Проведите ово време правећи циљеве за свој живот, као и стратегије, и увек ћете знати који следећи корак требате да предузмете.

Проведите ово време у природи, шетајући или једноставно не радећи ништа.

Крените са неким новим хобијем.

Засадите неко поврће у својој башти, јер сви знамо колико нам је данас потребна органска храна. 

Читајте за ово кратко време и полако (али сигурно!) ћете постати експерт у вашој професији.

Још је само остало да спроведете ову идеју у акцију. Неће вас ништа коштати, а можете постићи више него што сте икад замишљали.

Foto: 1. Insta @laurenkolyn, 2. www.mystylevita.com

Постави коментар