Патоу нас инспирише на куповину

13.2.23


Управо је куповина главни мотив Патоу колекције за јесен 2023. Дизајнер Ђулиам Хенри је желео да направи забавну колекцију која је посвећена жени која воли да купује. Патоу одећа је спортска, удобна али и шик и елегантна. Преноси вибрације из Париза, али поседује и глобални градски шик па бисте у једном тренутку помислили да је ова модна кућа из Њујорка.

Иако нису познати као Луи Витон или Диор, Патоу од 2018. године има истог власника као познате колеге, ЛВМХ. Власник поменуте компаније је Бернард Арнаулт, тренутно најбогатији човек на свету!
Патоу је основан далеке 1914. од стране Жона Патоу-а, али је од тада мењао неколико власника и начине пословања. Када је део компаније купљен од стране ЛМВХ, именован је нови креативни директор, Ђулиам Хенри, и компанија полако добија свој стари сјај.

Свиђа нам се што Ђулиам креира практичне, иновативне и пуне позитивних тонова колекције. Инспирисан је женама око себе, посебно колегиницама. 

Најупечатљивији изглед, који је и отворио ревију, је 100% црвена комбиација за куповину. Драго нам је што видимо да су колица за куповину стигла на модну писту! Колица су плод сарадње Патоу и француске компаније специјализоване за куповна колица, Кеди (Caddie). 



У колекцији је чекирано неколико трендова у Париском стилу: кратки капути, кроп мајице, сукње равног кроја, мини сукње, корпа шешири, комплет торбе, високе чизме на пертлање и кратке јакне.

Сукња са кратким наборима ће сигурно бити хит 2023. и пре него што дођемо до јесени.



Сукње високог струка се одлично комбинују уз кроп мајице.



Мини сукња из раних 2000. година се вратила (из неког разлога!), као и кратка пуфнаста јакна. Занимљив изглед, али да ли је функционалан? 



Фантастичан изглед за јесен - Дуга сукња која открива таман колико треба у комбинацији са удобном али шик јакном.


Или у комбинацији са кратком јакном и качкетом. Кроп мајицом и кожним чизмама! Фантастично!



Кожни капут и сукња у комплету ће обележити јесен 2023.




Поред комбинација за куповину, француска модна кућа је оставила за крај и неколико савршених вечерњих изгледа. Једноставна црна хаљина са упечатљивим детаљима, као и машном у коси која савршено употпуњује цео изглед.



Патоу нас је пријатно изненадио ове сезоне и сигурно ћемо наставити да пратимо њихов рад. Бити део ЛВМХ (LVMH) групе изгледа да гарантује успех. Они су тренутно најуспешнији у индустрији луксузне моде и чак ни пандемија која је трајала 2 године није могла да им поремети планове.



Фото: Patou

Постави коментар