Haute Couture - Chanel

22.7.21







Оно што функционише, не треба мењати. Власници Шанела су добро упознати са овом стратегијом и они се сигурно придржавају класичних кројева које је пре 100 година осмислила Коко Шанел. Мото ове куће и јесте удобност, практичност и пре свега - елеганција.


Наследница Карл Лагерфелда, Вирџини Виард (Virginie Viard), одлучно наставља његовим стопама и  дизајнира луксузне комаде које би свака жена на свету пожелела. Главни адут Високе Моде је текстура и ручни рад. Сваки комад се ручно шије, користе се најбоље тканине које можете замислити и фокус је на детаљима. 


За ову колекцију Вирџини је била инспирисана Џез ером у Паризу 1930-их година и наравно стилом Коко Шанел у то време. Иако је ово јесења колекција, то није спречило Вирџин да јој подари весео изглед пролећа - инспирација су јој такође били цвеће и пера разних боја, која су коришћена и као материјал за шивење. Кардиган јакна, последња фотографија, направљена је од перјаних нити, за коју је било потребно 2,000 сати детаљног шивења од стране експерата у Париском студију. Јакне су лагане јер је вез рађен на тилу и шифону. Кад сазнамо овакве информације, онда нас мање чуди висока цена и екслузивност овакве моде, са којом смо се упознали у прошлом посту.

















































Фотографије:
Alessandro Lucioni / Gorunway.com

Постави коментар