Тае Ашида пролеће 2021

15.3.21


Док се управо представљају колекције за јесен/зиму на недељама моде у 4 ”главна модна града”, ми ћемо се ипак осврнути на други крај планете и свратити у Јапан.

Иако нама мало позната, Тае Ашида је једна од најпознатијих личности у свету моде у Јапану. Њен отац, Џун Ашида (1930-2018), такође модни дизајнер, је облачио царицу Мичико (Michiko), мајку данашњег цара Нарухита. Тако да је Тае одрасла у свету моде и са њеним талентом је било јасно да ће наследити очеву фирму. 

Данас, 56-годишња дизајнерка дизајнира под својим именом и дефинитивно заслужује светску славу. Тренутно представља своје колекције на недељи моде у Токију. Можда јој је довољан успех у Јапану, јер и не обраћа пажњу на тржишта у Европи и Америци. Мада је завршила средњу школу у Швајцарској и модни дизајн у Њујорку, па јој ова страна света није непозната. 
Како год било, Таина пролећна колекција за ову годину је инспирисана па... пролећем наравно. Таина идеја је била да се у овој одећи ужива у природи (у складу са овом непредвиђеном годином), акценат је на удобности и опуштености. Цветни дизајн, боје пријатних тонова и кројеви који одговарају свакој фигури нам поручују да уживамо у овим сунчаним месецима. 
Одважне вечерње хаљине су такође украшене цвећем, али оне дефинитивно нису намењене за излете у природи. Ипак су замишљене за нека велика дешавања. Што ће можда и бити могуће у блиској будућности, с обзиром да се једно велико дешавање - Греми награде, јуче одржало у Лос Анђелесу уз црвени тепих. 
Такође за вечерњи излазак, Тае нам је припремила панталоне и сукње у комбинацији са бљештавим дугим туникама. Какво сјајно и једноставно решење. И прикладно за све врсте излазака.
















Фотографије: Тае Ашида

Постави коментар