Зашто не миришемо најбоље кад путујемо

31.7.19

Сви мисле да је лако путовати. Али на сваком путовању може да искрсне неки проблем о којем нисмо размишљали. После дугог пута, сви смо нервозни и једва чекамо да ускочимо под туш. Ево шта можемо да учинимо поводом нашег путничког мириса и како да га спречимо. 

Дехидратација

Када путујете - поготово авионом – лако може доћи до дехидратације. Активнији сте у току путовања и можда заборавите да уносите додатну течност која вам је неопходна. Дехидратација узрокује непријатан задах из уста и друге здравствене проблеме који вам не требају на летовању. Једни од њих су грчеви у мишићима, замагљен вид и недостатак снаге. За удобније путовање увек имајте са собом флашицу воде.

Другачија исхрана

Мирис вашег тела може да се промени када испробавате храну на коју ваш организам није навикао. Пазите се црвеног меса, брзе хране, броколија и карфиола, љуте хране и алкохола. Наука нам још није дала решење за заустављање лошег мириса кад је храна узрочник, па је боље да избегавамо ове намирнице. Бар док путујемо.




Фото: www.ohhcouture.com

Прескакање оброка

Да ли сте знали да прескакање оброка узрокује непријатан задах из уста?! Када гладујете, количина пљувачке у вашим устима се смањује и резултат је повећана количина бактерија. Овај проблем је толико чест да је добио и име ”задах глади”. Срећом, за ово решење нам не требају научници. Једноставно често једите. Носите здраву ужину са собом и ослободићете се непријатног задаха и недостатка енергије коју узрокује глад.

Стрес

Чак и путовање на одмор може бити стресно и тело на ове ситуације нажалост одговара повећаним знојењем. Спремите за путовање неки јачи дезодоранс или покушајте да се опустите. 

Одећа

Купујте одећу направљену само од природних материјала. Памук, вуна и лан упијају зној и дозвољавају му да испари. Зато у додиру са овим материјалима имате осећај као да ваша кожа може да дише. Синтетички материјали не упијају воду и зној, што значи да не склањају бактерије са ваше коже. Полиестер је материјал који бактерије највише воле, па избегавајте да га купујете ако хоћете да избегнете смрдљиве ситуације.

Главна фото: www.thelondoner.me

Постави коментар