Свакодневне навике успешних људи

25.7.19


Ако желимо позитиван живот, морамо да размишљамо позитивно и да се дружимо са позитивним људима. Онда је логично да ако желимо успешан живот, требамо да се угледамо на успешне људе. Не морамо да копирамо њихове навике до детаља, али није лоше упоредити наше и њихове навике, као и циљеве. Ако су тако успешни у свом послу, сигурно постоји неки разлог. Или више разлога.


Дефинишу како изгледа њихов успешан дан

Ујутру (или вече пре) размислите шта требате да урадите да би вам тај дан био успешан. Направите листу обавеза, поређајте их по важности и крените у акцију. Немојте започињати дан без детаљног плана.

Анализирају себе

Ако тежите ка напретку, морате стално да преиспитујете себе; ваше циљеве, стратегије и наравно свакодневне навике. Кад вам се заврши радни дан, размислите да ли сте дали све од себе и шта бисте урадили боље сутрадан. Нека вам сваки дан буде бољи од претходног.

Никад не престају да уче

Да бисте били корак испред свих у вашем послу потребно је да будете у току са дешавањима и да стално учите нешто ново. Сваки дан одвојте бар 30 минута када ћете читати о новим трендовима у вашој индустрији.













Фокусирају се на најважније 

Одредите свој задатак за тај дан и одрадите га. Без одлагања и одуговлачења. Самодисциплина је једина формула за успех.

Устају баш баш рано

Ујутру можемо на миру обавити највећи део посла. Пре него што дан почне ви ћете моћи да одрадите бар три квалитетна сата рада, па онда дозволите телефону и осталим ометањима да вам се умешају у дан. Тим Кук, директор Епла, устаје у 4.00 сваког јутрa; Јенифер Енистон у 4.30, док милијардер Ричард Бренсон устаје у 5.30. Па, није лако бити успешан.

Искоришћавају сваки тренутак

Путујете 30 минута на посао или више? Искористите то време за читање или слушање аудио књиге. Ако желите да будете корак испред свих, морате и да радите више од њих.

Брину се о свом здрављу

Потребно је много енергије за испуњавање амбициозних циљева. Зато једите квалитетну храну и вежбајте. Сваки дан.

Одвајају време за породицу и пријатеље

Успехе у животу не чине само пословни успеси. Ако сте срећни код куће, бићете расположени на послу, и обрнуто. Породица и пријатељи су кључан део успеха. За кога би иначе зарађивали сав тај новац.

Фото: www.styledavenue.com, Ins: @shalynnelson

Постави коментар