10 ЗАБАВНИХ ЈЕФТИНИХ АКТИВНОСТИ У ТОКУ ЛЕТА

6.7.19

Шта радити у току лета кад се вратимо са мора? Морамо се вратити на посао, али се и даље можемо забављати, бар викендом.
Постоји много летњих активности које можете да приуштите а које су уједно и забавне. 
Спремите креме за сунчање и крећемо у акцију.


1. Организујте пица вече
Испробајте разне врсте пица са пријатељима. Нека свако припреми своју врсту пице. Хеј, можете да направите и такмичење! Кувајте сви заједно уз чашу вина и забављајте се на отвореном. 
* И палачинка вече не звучи лоше. 

2. Возите бицикл на Ади
Упутите се на Београдско море са својим бициклом и уживајте у вожњи поред воде. Стаза је окружена дрвећем, па ћете се возити у пријатном хладу са погледом на воду. На паузама можете да се бућнете или пробате неке друге активности на Ади. 
*Можете и изнајмити бицикл на Ади по повољним ценама.


3. Пикник
Истражите паркове у свом окружењу и проведите мирно поподне уз храну, пријатеље и друштво. 

4. Започните мини башту
Башта је обично резервисана за куће са двориштем, али и у стану (или на тераси) можете засадити неколико саксија зачинског биља и уживати у мирису или их користити у кувању. Пробајте мирођију, нану, оригано, босиљак (па направите песто) или лаванду.

5. Крените на неку спортску активност
Искористите лето за испробавање разних спортова које иначе не бисте тренирали. Аеробик јесте користан, али пробајте и јахање, роњење, веслање, пењање на стене или једноставно трчање. Последња три опет можете пробати на Ади. 

6. Посветите дан само себи
Почните дан са вежбама или читањем вашег омиљеног часописа уз кафу. Урадите маникир, направите купку или увече уживајте у неком добром филму. Направите дан по својој мери и не дозволите да вас било који посао омете у томе.

7. Истражите ваш град
Можда мислите да одлично познајете ваш град, али пробајте да га истражите као туриста. Сигурно ћете открити места и историјске чињенице које сте заобишли. Провозајте се туристичким аутобусом и тестирајте своје знање.

8. Читајте!
Док зими волимо да се ушушкамо уз топлу чоколаду, лети се уз књигу слаже лимунада и плажа. Можда немамо море, али скокните до најближе реке, језера или базена и понесите неку нову књигу. Сигурно ћете уживати!

9. Идите на куглање
Куглање је спорт где је забава загарантована! Чак и ако не знате добро да куглате, крените са друштвом и сигурно ћете се забавити.

10. Волонтирајте
Помозите онима којима је то најпотребније. Изаберите неку организацију којој можете пружити помоћ или сами покрените неку иницијативу. Очистите оближњи парк са друштвом или помозите комшији којем је то преко потребно. 

Фото: www.wildrina.com, www.camilestyles.com

Постави коментар