Занатска одела су у тренду, а ми имамо маестралне комбинације!

15.4.23

 



Занатска или радничка одела су практична, удобна и створена за продуктивност. Скројена су за рад, али у последњих неколико година их можемо видети и на модним пистама. Зашто? Па зато што изгледају фантастично!

Тренд радних одела као свакодневне одеће је првобитно почео у току другог светског рата, и то само из практичних разлога. Финансијских. Једноставно, у току рата се није могло размишљати о моди, па је произвођачима одеће била дозвољена само производња приступачне и функционалне одеће.

Тренд се наставио и после рата, па налик другим трендовима, и овај се непрестано враћа. И драго нам је што је тако!

Занатска одећа је увек ширег кроја, са великим џеповима, минималистичка у боји и дизајну. И овог пролећа се враћа на велика врата. 

Погледајте како можете да уклопите занатске комаде са вашим свакодневним стилом.


1. Занатска јакна


Занатска јакна је комад који је увек у тренду. Можете је носити у свакој прилици, велики џепови ће се доказати практичним, а удобност је загарантована. Свакодневну комбинацију учини тако кул, док феноменално изгледа и уз елегантну комбинацију. Пошто је прилагодљива комбинацијама и трендовима, вредна је улагања и спада у основне комаде сваког ормара.



Занатска јакна ће изгледати једнако импозантно као део свакодневне комбинације, као и преко елегантне хаљине. За неки посебан догађај ће се очекивати да преко хаљине обучете елегантан блејзер и то ће бити фина комбинација. Али уз занатску јакну ћете изгледати професионално стилизовани.




2. Комбинезон панталоне / шорц


Чак су и комбинезони почели да се носе уз штикле. Комбинезон је одличан комад за пролеће, у белој боји је најелегантнији.




Dolce & Gabbana дизајнерски тим се такође одлучио да пошаље комбинезон низ писту, али у краћој варијанти за летње температуре. Овај комад је тако практичан и моћно изгледа уз баш елегантне ципеле и торбу. 




Зара има у понуди неколико стајлиш комбинезона који парирају оним са модних писта.






3. Занатска кошуља


Уколико желите да испробате овај тренд, али не желите пуно да ризикујете, почните са занатском кошуљом. Одлично се комбинује преко кратке сукње, уз чизме или патике, за пролећно време. Можете је носити и на посао у овој комбинацији. Изгледа моћно и женствено.




За летње време се можете определити за дужу занатску кошуљу која је прекројена у хаљину. Танак каиш, једноставан шешир и једноставне сандале ће употпунити тренди летњи изглед.




4. Тренч капут


Можда нисте знали, али популарни тренч капут такође спада у овај стил. Још један комад у који треба уложити јер је безвремен, одолева трендовима и може се носити у свакој прилици. Што је још важније, увек ћете изгледати сређено и стилизовано у овом капуту.




5. Сукња са огромним џеповима


Занатска сукња изгледа тако кул! У било којој дужини. Обавезно је комбинујте уз једноставну кошуљу и добићете савршено стилизовану комбинацију за трен ока. Одлична је и пословна комбинација. Додатни џепови ће се показати корисним засигурно!




Зарина шорц-сукња изгледа фантастично за сезону пролеће-лето. Само су били лењи са стајлингом. Пун погодак је стилизовати овај шорц уз белу кошуљу и елегантне ципеле.




И H&M је нашао инспирацију у овом тренду, овог пута са одличним стајлингом. Бела кошуља широког кроја напола упасана у занатску сукњу ће савршено допунити црне пролећне чизмице. Комбинација снова за све минималисте.






6. Спортска елеганција


На крају се опет мора споменути како добро занатски стил употпуњује елегантне комбинације. Па следећи пут кад видите неки комад са великим џеповима у продавници, будите стилски храбри и пробајте га. Овај стил само на први поглед изгледа експериментално, уствари је минималистички и одговара свакој фигури. Такође ће бити одлична допуна вашем личном стилу.


Позната стилискиња Ана Дело Русо изгледа тако добро у занатској хаљини.



Велики џепови изгледају одлично и на кошуљи и на панталонама, само је потребно да их комбинујете са елегантним детаљима, по могућству кожним (каиш, ципеле, торба). Накит и наочаре за сунце такође фантастично допуњују ову комбинацију.




Фото: Пинтерест, Zara, H&M, D&G, FashionJackson

Постави коментар