Шипарели се враћа на велика врата Високе Моде

25.1.23

 


Помало успавана модна кућа из Париза је упослила новог модног дизајнера, Данијела Роузберија који полако враћа Шипарели у жижу модне јавности.

Недеља Високе Моде (Haute Couture) је почела у Паризу и управо ова модна кућа се нашла на скоро свим насловним странама захваљујући необичним креацијама. Инспирација иза колекције је књига Дантеа Алигерија, Пакао (Инферно). 

Пратећи ову инспирацију, дизајнери и шминкери су такође обукли и познате личности из првог реда. Невероватну трансформацију је добила певачица Doja Cat, којој је кожа офарбана у црвену боју, па након тога прекривена са 30,000 Сваровски кристала! Изглед је наравно истог тренутка освојио интернет. Целом тиму је било потребно 5 сати да направе ову креацију.



Поред Doja Cat, пажњу је привукла и Кајли Џенер, која је се појавила у хаљини са лавом коју на насловној фотографији носи на ревији Ирина Шајк. Глава лава је направљена од стиропора.




На ревији се појављују три животиње као инспирација из књиге. Наиме, лав представља понос, леопард пожуду, и вук похлепу. 



Ако мислите да је ту крај изненађењима са ревије, спремите се за златне маске које подсећају на маске древног Египта.



Необични корсети су такође били фокус на ревији. Више су изгледали као креације за бајке, него за стварност.





За крај смо оставили две најлепше креације. Једноставну црну хаљину са жутим ресама коју ће сигурно неко понети на црвеном тепиху.



Као и једноставну црно-белу хаљину која се састоји од црног корсета и плисиране сукње. 



Фото: GoRunway.com, Getty Images

Постави коментар