Венчање на Париски начин

5.5.20


За овај јединствен дан у животу многи парови, мада углавном младе ;) скупљају идеје и истражују најбоље опције да би догађај прошао савршено. Док смо ми скупљали неке идеје, водећи се углавном Пинтерестом, наишли смо на Париски концепт венчања. Парижани воле мала венчања без превише фрке, у кругу породице и са много добре хране. Погледајте зашто ова лако изводљива идеја постаје све популарнија широм света.


Једноставно венчање

Photo by Marc Babin

Парижани не посвећују толико времена планирању свог венчања. Венчања у последњем тренутку су општепозната и ретко ко тражи професионалну помоћ планера. Чак и парови који затраже професионалну помоћ се држе идеје о једноставном и брзом венчању.


Шминка и фризура очас посла

Photo by: Alberto Llamazares.
Парижанке воле лаку шминку; мало пудера, ајлајнер, маскара и кармин су довољни. Фризуре нису компликоване, без спреја и младе се обично одлуче за пунђу или пуштену косу. Савршенством нису оптерећене јер се, како оне кажу, тако руши романтика. Чак су и венчанице лежерне и у бохо стилу. Парижанке избегавају корсете и хаљине са строгим линијама и пре ће изабрати венчаницу са тропским вибрацијама, веровали или не. 


Храна и Пиће

Photo by: Jody Horton
Сваки гост може очекивати најбољу храну чак и на малим венчањима у Француској. Храни и пићу се посвећује највише пажње. За предјело се обично служи димљени лосос, остриге, кавијар и пуно шампањца. Главно јело се углавном служи око 21 час.

За дезерт се традиционално служи макаруни кула (pièce montée), мада је, нама добро позната, троспратна свадбена торта у последње време виђенија на крају прославе. Често се торта исече и подели гостима без церемонијалног сечења. Французи су сваки корак вешто поједноставили.


Декор

И декор је инспирисан бохо стилом. Сви тањири и чаше требају да се разликују и да буду шарени. Често се разни тањири купују на бувљацима и продавницама које продају уникатно посуђе. Све треба да изгледа непоновљиво и старомодно.


Викенд венчање

Photo by Kats Weil
Париска венчања обично трају и по неколико дана. Или бар колико времена је потребно да се поједе сва та храна ;). Као и код нас, и они имају црквено и општинско венчање. Поред тога је обавезно време за коктел и предјело који трају и до 3 сата, вечера и журка после вечере и рани ручак сутрадан.


Породица је у фокусу


Photo by Alasdair Elmes 
Укратко, организовање венчања је једноставно и без дугих веридби. Акценат се ставља на дружење у току овог важног славља, где се две породице и две групе пријатеља спајају. Луксуз и гламур нису важни. Важно је да влада весела атмосфера међу свим гостима и да наравно журка траје што дуже.
Кладимо се да нисте ово очекивали од града одакле потиче висока мода.


Насловна фото: Nathan Dumlao

Постави коментар