10 навика које успешни људи поседују (и стално унапређују)

8.7.19

     
Било да сматрате себе успешним или не, важно је да се стално усавршавате и стичете 
мале навике које кад се акумулирају могу да постигну велике резултате. А од кога ћемо скупљати савете ако не од људи који су постигли више од нас. Свако од нас има другачије циљеве, али постоје неки савети који би нам свима добродошли.

1. Они устају рано
Многи милијардери, као Ричард Бренсон, устају у 5 ујутру! Успешни људи не воле да губе време, а јутарњи сати су најпродуктивнији јер имате минимум ометања.

       2. Имају план за своје јутро. 
Кад већ устају овако рано, морају пажљиво и да искористе то време. Кратак тренинг, читање мејлова и новина, као и припрема за радни дан неизоставни су за многе бизнисмене.

       3. Никад не престају да уче
Не може се напредовати без константног усавршавања. Требате свакодневно читати и информисати се о индустрији у којој радите да бисте престигли конкуренцију.

       4.  Брину се о себи
Да би издржали те дуге радне дане, потребно је адекватно бринути се о себи. Балансирана исхрана и редовне вежбе су само један део рачунице.

        Фото: www.stilettobeats.com

   5.   Праве детаљне планове и циљеве. 
Како можете постићи нешто ако не знате на шта циљате. Не плашите се великих циљева, само запамтите да за те циљеве треба напорно радити. Направите детаљан план и почните да делате одмах. Ништа не остављајте за сутра.

         6.   Мање ТВ-а, више читања
Зашто ТВ не бисмо заменили добром књигом. Сви знамо како је мозак активан док читамо у односу на успавано стање у току гледања ТВ-а.

         7.   Напоран рад
Немојте мислити да успех долази лако. Успешни људи се не жале на сате проведене радећи јер знају да је вредело труда.

         8.   Упорност
Напоран рад нема никаквог ефекта ако није удружен са упорношћу која води ка вашем циљу.

         9.   Окружују се правим људима
Немојте се дружити са негативним људима без амбиција. И ви ћете постати такви. Окружите се људима који вас инспиришу и од којих увек можете нешто да научите.

         10.  Слушајте и учите
Пажљиво слушајте ваше колеге, муштерије, чак и особе које нису у вашој индустрији. Свако има неку информацију коју ви немате, а која би вам помогла. 

Постави коментар