МЕТ Гала спектакл и најбоље хаљине

10.5.24

 


МЕТ Гала се сваке године одржава у Њујорку са циљем да се прикупи новац за музеј Метрополитан.  Одржава се чак од 1948. године и сваке године привлачи све више познатих гостију. Карта за овај догађај кошта чак 75000 долара! Да добро сте прочитали, 75 са три нуле! 


На највећи догађај у свету моде познати долазе и да би били виђени на црвеном тепиху. Дизајнери искоришћавају ову прилику да прикажу своје креације. Па је ово јединствена прилика да будете запажени у свету моде. 


Воуг магазин организује МЕТ Галу и увек се одржава првог понедељка у мају. Сваке године је изложба другачија и она задаје тему по којој се званице облаче. Ове године је тема била Врт Времена - The Garden of Time. Гости су били инспирисани пролећним цвећем и видели смо неколико фантастичних креација. 


Ана Винтур, уредница америчког Воуга, је носила Лоеве комбинацију (насловна фотографија). Иначе Ана организује МЕТ Галу од 1995. године! Лоеве и Балмаин су имали најзапаженије хаљине на црвеном тепиху.



Хаљина о којој се највише прича је Балман креација од песка! Носила ју је јужноафричка певачица Тила уз ”торбу” у облику пешчаног сата. Хаљина изгледа запањујуће, али Тила није могла да хода у њој, па је тим момака морао да је носи уз степенице! Након што се фотографисала на улазу, Тилину хаљину је дизајнер Оливиер Ростенг скратио да би могла да се креће.



По нашем мишљењу, још бољу Балман креацију је понела глумица Ел Фанинг. Хаљина даје утисак као да је направљена од кристала, са две птице на раменима које као да носе хаљину.



Кендал Џенер је имала импресивну винтиџ хаљину из 1999. године. Дизајнирао ју је легендарни Александар Мекквин за модну кућу Givenchy. Нико до сад није имао прилику да обуче ову хаљину, па свака част Кендалиним стилистима на проналаску уникатне хаљине.



Х&М се вратио на МЕТ Галу и имали су неколико изгледа. Али је најзапаженија била хаљина коју је носила симпатична глумица Аквафина. 



Ники Минаж је имала најзанимљивију хаљину и у потпуности је испратила тему цвећа. Хаљина је дизајн модне куће Марни.



Џенифер Лопез није испратила тему цвећа, али је изгледала феноменално у Шипарели хаљини, баш у њеној препознатљивом стилу. 



Сара Џесика Паркер је изгледала грандиозно у Ричард Квин хаљини, али касније није могла да седи у њој. Шта нам мода ради! ;)



Џиџи Хадид је инспирисао гламур старог Холивуда. Изгледала је баш као да је изашла из маштовите баште у Том Браун хаљини. 



Лили Џејмс се држала једноставне елеганције у Ердем хаљини.



Тејлор Расел је понела Лоеве креацију која изгледа запањујуће, али нисмо сигурни да је могла опуштено да дише јер је корсет направљен од дрвета!



Лана дел Реј изгледа као да је изашла из зачаране шуме у Александар Мекквин креацији.



Иако нисмо љубитељи данашње Баленсиаге (због скандалозне некадашње рекламе), винтиџ Баленсиага је друга прича. Никол Кидман је изгледала баш као холивудска дива у копији хаљине из 1953. коју је дизајнирао баш Кристобал Баленсиага.



Шакира је изгледала заносно у Каролина Херера хаљини. Инспирација изгледа је црвена ружа. 



Памела Андерсон је изгледала невероватно у Оскар де ла Рента хаљини. Ко би поверовао да има 57 година. Боја хаљине је савршено одговарала њеном тену.



Ирина Шајк је изгледала баш као супермодел у Сваровски хаљини. Није само носила Сваровски накит, већ је цела хаљина Сваровски. Феноменално!



Манекенка Карли Клос је такође носила Сваровски хаљину са предивним цветовима.



Каиа Гербер, кћерка Сидни Крафорд, која је и сама манекенка је изгледала преслатко у Прада хаљини. Фризура у волумену се стилски слаже са хаљином и Каиа овде тако подсећа на Сидни!



Сидни Свини поред филмског, полако осваја и модни свет. Глумица је носила романтичну Миу Миу хаљину уз црне кожне рукавице. Све је изненадила и црном боје косе (вероватно је перика јер је Сидни иначе плавуша) која се одлично слаже уз целу комбинацију.



За крај смо оставили Зендају у феноменалној креацији Џона Галијана за Маисон Маргела модну кућу. Креација је очаравајућа, али бисмо Зендаји ипак променили шминку и начин позирања. Познато је да Џонови модели увек носе тамну шминку и позирају на идентичан начин, али мислимо да је Зендаја могла носи хаљину на свој начин а не да изгледа као модел са писте. Стилисти су ипак требали да смисле другачију шминку, фризуру али и позирање који одликују њен забаван карактер.


Фото: Getty Images

Постави коментар