5 стилских грешака које вероватно правите

12.2.24


 

Колико пута нам се десило да немамо шта да обучемо за посебан излазак, посао или само брзинску кафу у граду? Можда није крај света, али тај осећај уопште није пријатан. Уколико се појавимо на неком месту и нисмо задовољне својим изгледом, постанемо незадовољне и понекад бисмо чак желеле да смо остале кући! 


Али ништа није непоправљиво, па чак ни овај проблем пуног али ипак празног ормара. Ако немате шта да обучете, то значи да не купујете адвекватну одећу за ваш животни стил. Уз помоћ 5 савета испод ћете бирати савршене комаде уз помоћ којих ћете лако правити комбинације за сваку прилику.



1. Купујете трендове, а не корисне комаде


Сви обожавамо трендове и стално причамо о њима на овом сајту, али је важно прилагодити тренд свом стилу. Па пре него што упаднемо у замку импулсивне куповине, требамо да размислимо у којој ситуацији ћемо носити тај тренди комад. Уколико је користан за наш животни стил онда ћемо искористити тај тренд; уколико није, прескачемо га и чекамо на неки будући тренд који ће нас инспирисати. На овај начин ћемо саградити колекцију која је корисна и где ћемо имати шта да обучемо за сваку прилику. Не вреди имати пун ормар тренди ствари које не знамо да комбинујемо.



2. Немате довољно основних комада


Основни комади су тотална супротност трендовима, али се одлично комбинују уз трендове. Да бисмо имали одличну личну колекцију одеће, морамо да почнемо од основних комада. Овде спадају фармерке које нам савршено стоје, капут неутралне боје који се уз све слаже, класична кожна јакна, торба неутралне боје коју можемо да носимо свуда и још неколико неутралних комада. Основни комади су углавном неутралних боја (беж, црна, бела, сива) и они чине основу нашег ормара. Кад њих имамо, увек имамо шта да обучемо. Тек онда можемо да пређемо на куповину тренди комада.



3. Купујете неквалитетну одећу


Брза мода чини куповину много лакшом, али та одећа кратко траје. Мајице за 1000дин можемо носити једну сезону, фармерке мало дуже; али та одећа никад неће изгледати квалитетно. Мада и куће брзе моде имају квалитетније колекције (Х&М и Зара последњих година одржавају и ревије за скупље колекције) на које можемо да обратимо пажњу. 

У неке комаде је вредно уложити јер ће трајати дуже, па ће се трошак на дуже стазе исплатити. Капути, кожне и тексас јакне, чизме као и торбе су ствари које би требало да прескочимо у овим продавницама и да пажљиво планирамо њихову куповину, јер ћемо их носити дуже времена и више ће дефинисати наш стил од обичне беле мајице нпр.




4. Чувате ствари које не носите


Главни непријатељ брзог и ефикасног облачења су ствари које не носите и које само заузимају место у ормару. Уколико нешто нисте носили годину дана, време је да га се отарасите. Питајте сестру, другарицу или маму да ли би желеле тај комад, а његово место попуните нечим што ће служити вашем стилу.



5. Купујете ствари за будућност


Највећа заблуда је када купујемо одећу која нам тренутно не одговара, али за коју се надамо да ће одговарати у будућности. Сви смо били у овој ситуацији и то више пута него што желимо да признамо! 


Како ово да избегнемо? Једноставно се подсетите да одећа треба да се носи и то управо сада. И требамо да се осећамо лепо у њој. Сада! Толико се одеће производи данас да ћете у будућности сигурно наћи још лепши комад који ће вам савршено одговарати. Нема потребе да купујете за особу која ћете бити у будућности, фокусирајте се на свој стил сада. 


Можда се некима чини површно размишљати толико о свом стилу, али стил је само продужетак наше личности и он ствара први утисак који људи добијају о нама. Тако да је итекако битан. Уколико имамо праву стратегију, не морамо толико ни да се преоптерећујемо свакодневним облачењем, јер ће нас добро испланиран ормар феноменално служити. 


Фото: Walk in wonderland, Пинтерест

Постави коментар